Sanovnik sanjati na S

SABLJA –sablja u snu predstavlja vašu snagu, ambiciju, takmičarski karakter, odlučnost i snagu volje. Vi se trudite da održite poziciju prestiža, autoriteta, i razlike. Alternativno,sablja se može posmatrati kao falusni simbol i stoga predstavlja mušku moć.
SAJAM – nebračnima: skoro svadba – bračnima: neprijatno društvo
SAKRIVATI SE – savest ti je nemirna
SALAMA – videti je: nezgode na putu – jesti je: svađa sa dragom osobom
SALATA – videti: uzaludne nade, ljubavna iskušenja – jesti: lakše obolenje

SANJATI SAMOUBISTVO – samoubistvo u snu predstavlja vašu očajnički želju da pobegnete od svog budnog života. Možda se tu krije vaše osećanje krivice zbog koga okrećete agresiju na sebe. Treba početi približavanje problemima iz drugačijeg ugla. Alternativno, san sugeriše da vi kažete zbogom jednom sopstvene ličnosti.To može biti i simbol lične transformacije, ili početak nove faze u vašem životu.
Ako ste videli da neko počini samoubistvo u vašem snu to, ističe vaše brige za tu osobu. Razmislite o tome šta karakteriše tu osobu i koje svoje karakteristike možda pokušava da “ubije” i uništi u svom sopstvu. Možda se nadate da niste poput ove osobe i činite napore da se oslobodite tih osobina unutar svog bića.

SAN U SNU – sanjati da sanjas: želja ti se neće ispuniti
SANDUK – pun: neko će ti poveriti tajnu; – prazan: svađa, brige; – nositi: prolazne teškoće
SANDUK MRTVAČKI – sa lešom: smrtni slučaj, žalost, smetnje; – prazan: briga, ljutnja, poverioci; – biti u njemu: dug život; – kupovati ga: beda
SANKE – SANKANJE – neprijatno iznenađenje, prevara, briga
SAOBRAĆAJNA NESREĆA – DOŽIVETI: veliki dobitak u započetom poslu – videti: sreća će te mimoići

SANOVNIK SAPUN – ako ste videli sapun u snu to ukazuje da je potrebno da sperete neke od vaših prethodnih emocija ili uspomena. Takođe možda  se osećate emotivno prljavo ili osećate krivicu i pokušavate da sperete neku sramotu. Možda treba da priznate nešto.
SARMU JESTI – dugo ćeš živeti

SAT –pročitaj detaljnije….. šta znači sanjati sat

SAT BUDILNIK –….više detalja

SAT NA TORNJU CRKVE – čuti ga: nesreća

SAHRANA –pročitaj detaljnije ….šta znači sanjati sahranu

SVADBA –pročiaj detaljnije ….šta zanači sanjati svadbu

SVADBENO PUTOVANJE – ako sanjate da ste na svadbenom putovanju (medenom mesecu) san ukazuje da postoji neki strah u vašem seksualnom životu. Ili da se izražava želja za nekim novim uzbuđenjem u vašoj vezi ili braku. Alternativno, san može da predstavlja vaše želje za putovanjem sa voljenom osobom.

SVADJA –pročiatj detaljnije ….šta znači sanjati svadju

SVEDOČITI – dokazaćeš svoju nevinost

SVEZAN BITI U SNU – sam sebe varaš
SVEKAR – SVEKRVA – svađa u kući, presešće ti nešto
SVETIONIK – sanjati svetionik pokazuje da tražite savete tokom teškog i burnog vremena.
SVETKOVINA – SVEČANOST – dolaze ti dragi gosti
SVETLO U NOĆI VIDETI – srećan i dobar znak

SANOVNIK SVEĆA – ako ste u snu videli da sveća gori  znači da će sreća i nada  dolaziti na svoj način u malim količinama ali stabilno.Ulazite u udobnu fazu u svom životu.Svetlost sveće je takođe simbol intelekta, prosvetljenja, svesti ili traganja za istinom.Ako ste videli ugašenu sveću san označava osećanja odbijanja ili razočarenja. Niste koristi svoj puni potencijal. Ako pokušate da zapalite sveću u snu, ali se ona neće upaliti, onda ona predstavlja tugu. Ako sveća sagoreva do kraja i gasi se, san označava vaše strahove od starenja i umiranja. Alternativno, predstavlja strah od seksualne impotencije.

SVEŠTENO LICE –vidi POP

SANOVNIK SVINJA –sanjati svinju simbolizuje zaprljanost, pohlepu, tvrdoglavost ili sebičnost. Alternativno, svinja može predstavljati proždrljivost, raskoš i prejedanje. Možda se odnosi na nekoga iz vašeg okruženja ko je prljav ili nekog ko ima gore navedene osobine.
SVINJAC – sprema vam se nešto prljavo.
SVIRAC – SVIRAČI – nova ljubav

SANOVNIK SVLAČITI SE –ako sanjate  san svlačenje sugeriše da treba da otkrijete svoja prava osećanja i budete otvoreni sa njima.Alternativno, svlačenje pokazuje vaču vezu i nivo komfora sa vašom seksualnošću.Ako ste u snu videli da se neko svlači san ukazuje na to da treba da budetete svesni osećanja drugih ljudi.
SVLAČITI NEKOGA – svlačiti nekog  ukazuje da pokušavate da steknete bolje razumevanje tog lica.
SVRAKA – da stoji: imaćeš lep i prijatan dan; – da leti: pazi da te ne pokradu, loše vesti
SEDLO – sreća u igri, laka zarada
SEJATI NJIVU – trud će ti biti nagrađen
SANOVNIK SEKIRA –sanjati sekiru  označava da ste preterano kontrolisani.Sekira je simbol razaranja, neprijateljstva i frustracija koje doživljavate.Ako ste sanjali  cepanje drva sekirom sugeriše da treba da podelite svoje probleme u manje, lakše upravljive celine. Razbiti svoje probleme na komade da možete njima rukovati.

SELITI SE – briga, sirotinja, promena boravka
SELO – čuvaj se ortaka u poslovima
SELJAK BITI – sreća, dobitak
SELJAKE VIDETI – neočekivani susreti, povoljne vesti
SEME – uspeh, dobitak, zdravlje
SENO – skupljati: beda, nemaština; – ležati na senu: radost, zadovoljstvo, zdravlje

SESTRA –pročitaj opširnije ….šta znači sanjati sestru

SILEDŽIJA – videti ga: neverstvo.ljubomora; – biti napadnut od njega: neko te je poželeo
SANJATI SILOVANJE  –ako ste sanjali da ste silovali ili bili silovani to ukazuje na osvetnička ili ogorčena osećanja prema suprotnom polu. Osećate da ste  iskorišćeni. Nešto ili neko ugrožava vaše samopouzdanje i emocionalnu dobrobit.. Snovi silovanja takođe su zajednički za one koji su stvarno silovani u svom budnom životu.Ako biste videli silovanje koje se  čini nad nekim  označava seksualnu disfunkciju ili nesigurnost.

SINA –sanjati sina označava vaš ideal, nadu, potencijal, a mladalački deo Vas. S druge strane, sin u snu ne mora imati nikakav značaj i jednostavno je ogledalo vašeg budnog života.

SIR –sir u snu simbolizuje dobitke i profit.
SIROMAH BITI – ostani i dalje pošten i ponosan
SIROMAHA – videti: postaješ bezobziran; – pomoći ga: prijatelj ti je zapao u neprilike
SIRĆE – piti: bolest, razočaranje; – videti, kupovati: neprijatne vesti

SISE (ženske grudi) –pročitaj detaljnije……. šta znači sanjati sise

SITO – nesreća u braku i ljubavi, neuspeh u poslovima, pripazi na svoju imovinu
SKAKAVCI –sanjati skakavaca označava pohlepu ili nedostatak psihološke hrane. Osećate da je vaša kreativnost  uništena. Alternativno, skakavci predstavljaju cikluse i transformaciju.San može da znači da ste neodlučni o nečemu.
SKAKATI U SNU – beda, male neprijatnosti
SKELE NA ZGRADI – videti: sreća ti je postojana; – biti na njima: preti ti opasnost
SKITNICA – izaći ćeš na loš glas
SKUPOĆA – oskudica kuca na tvoja vrata
SLAVITI (slavu, imendan, rođendan i dr.) – želje će ti biti ispunjene
SLAVUJ – uvećanje porodice, pazi na poštenje
SANJATI SLADOLED –ako ste videli ili jeli sladoled u snu to označava sreću, zadovoljstvo, uspeh u ljubavi i zadovoljstvo vašim životom. Morate da uživate u svakom lepom trenutku,sitnice čine život lepim. Alternativno, san može da sugeriše da je potrebno da se ohladite po pitanju emocija i ne dozvolite da vaš temperament izmakne kontroli.Ako ste ste videli sladoled koji se topi to simbolizuje neuspeh i nemogućnost da se ostvare vaše nade i želje.

SLAMA – beda, siromaštvo, opasnost, strah
SLANINA – jesti: bolest, klevetanje; – topiti: lepa i radosna sutrašnjica
SLATKO NEŠTO JESTI – laskanje, prevara, poltronstvo
SLATKO NEŠTO PITI – očekuj časove milovanja
SLEP BITI – neko će te slagati, beda, smrt

SANOVNIK SLEPI MIŠ –sanjati slepe miševe simbolizuje nečistoće, demone i neprijatnosti. Alternativno, slepi miševi predstavljaju preporod i nerealizovani potencijal. Moraš da napustiš stare navike. Vaša trenutna putanja nije kompatibilna  sa novim okolnostima i novim  ciljevima. To takođe može da ukaže na izvesnu nepoznatu situaciju i na to kako ste slepo ušli u nešto. Potrebno je da procenite činjenice pažljivije.Prema kineskom folkloru, ako vidite pet slepih miševa u snu, onda san simbolizuje dobro zdravlje, dugovečnost, bogatstvo i sreću.

SLEPCA VIDETI – pratiće te smetnje na poslu
SLIKA – poznata: prijatni doživljaji; – nepoznata: neuspeh, ljutnja, ogovaranje
SLOMITI NEŠTO – sekiracija, ljutnja
SANOVNIK SLON –sanjati slona  ukazuje na to da treba da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge.Ili možda postoji sećanje na nešto koje se  čuva predugo. Morate da pustite prošlosti.
Slon je takođe simbol moći, snage, vernosti i intelekta.Ako sanjate da se plašite slona sugeriše da postoji ogroman problem sa kojim se plašite da se suočite.
SLUGA BITI – blagostanje
SLUGU IMATI – loše ti se piše, prevara
SLUŽBA U CRKVI – dobar znak za sve što preduzmeš
SMEJATI SE – ljutina, briga, žalost, teškoće
SMOKVE –ako ste videli ili jeli smokve u snu to predstavlja pozitivan zaokret događaja. Smokve su često povezane sa polom i erotikom.
SMOLA – snaći će te ljubavni jadi
SMRAD OSETITI U SNU – veoma neprijatan glas

SMRT –pročitaj detaljnije…..značenje sna smrt

SNAHU SANJATI – prepirka, svađa, nesreća

SNEG – pročitaj dtaljnije… šta znači sanjati sneg

SNOPLJE – slagati u krstine: pazi s kim se družiš; – nekome: neprijatno poznanstvo; – voziti na kolicima: nemir će ti ući u kuću; – videti ili mlatiti: bogatstvo, dobitak, zdravlje
SO – SOLANA – sreća, blagostanje
SOBA – velika: nešto ćeš doznati; – mala: ne prenagljuj sa odlukom; – prazna: čekaju da pogrešiš; – ušunjati se u sobu: imaćeš male neprilike

SOVA (buljina) –pročitaj detaljnije….značenje sna sova

SOKO – da leti: prevara; – da sedi na grani: sreća; – uloviti ga: slabi su ti izgledi da uspeš
SPAVATI – napolju: uskoro ćeš putovati; – u krevetu: mali dobitak, povoljne vesti; – videti druge da spavaju: očekuje te nesiguran posao
SPASEN BITI – sretno ćeš izbeći opasnost
SPASTI NEKOGA – sreća ti se osmehuje
SPASTI UTOPLJENIKA – neko će te obradovati

SANJATI SPLAV–splav u snu označava da niste izgradili čvrstu osnovu za uspeh.Ima još mnogo posla pred vama.Ako sanjate da plutate na splavu sugeriše da se ljuljate kroz život, ne znajući gde ste krenuli.Vi ste zbunjeni o svom cilju i pravcu u životu.ako sanjate da se vozite na splavu po brzacima znači da doživljavate neka turbulentna vremena.

SPOMENIK VIDETI – na groblju: nisi zlopamtilo, nekome znači žalost; – van groblja: doživećeš slavu i poštovanje
SPORTSKO TAKMIČENJE – gledati: lakomislenost ti može doneti velike nevolje; – učestvovati: nećeš biti zadovoljan sa onim što imaš
SREBRO –srebro predstavlja pravdu i čistotu.Ono je simbol neke zaštitne energije.
SRP – prevarićeš ili će te prevariti
SANJATI SRCE –srce u snu označava istinu, hrabrost, ljubav i romantiku.Srce pokazuje da se trenutno bavite svojim osećanjima i izražavanjem svojih emocija.Ako sanjate da imate transplantaciju srca ili operaciju srca ukazuje na veliku promenu u vašoj vezi ili braku.
STABLO DRVETA – olistalo: sreća, napredak; – bez lišća: gubitak, ljubomora; – sasušeno: neuspeh, neko će te prevariti; – puno ploda: sreća u poslu; – ocvetalo: veselje u kući; – veliko: ugled i poštovanje; – malo: omalovažavaju te; – sam oboriti stablo: sreća, poštovanje; – oboreno: veliki gubitak, tuga
STAZA – uska i krivudava: neprijatnost, bolest; – prava: dolaze bezbrižni dani
STAKLO – celo: zadovoljstvo, radost, dobitak; – razbiti staklo: briga, žalost, svađa
STAN IMATI – veliki: “spusti” malo nos; – mali: poslovni neuspeh; – vlažan: bolest; – mračan: nesloga u braku ili ljubavi

SANOVNIK STANICA AUTOBUSKA ILI ŽELEZNIČKA –ako sanjate da ste na autobuskoj ili železničkoj stanici san sugeriše da ste dostigli neki novi nivo ili stepen u vašem emotivnom ili fizičkom životu Alternativno, san može takođe da sugeriše da se osećate prekinuti u nekom aspektu svog života – posao, odnos ili kućni život.

STARAC – STARICA –ako ste videli starca ili staricu u snuto  predstavlja mudrost ili oproštaj.Starac može biti arhetipska figura koja nudi smernice za rešavanje nekih dnevnih problema.
STENE – na kopnu: savladaćeš sve teškoće; – na morskoj obali: nećeš uspeti bez tuđe pomoći
STENICE – svađa, šteta, neprijateljstvo, ljutnja

STEPENICE –pročitaj detaljnije….. san stepenice

STO – sanjati sto predstavlja društveno jedinstvo i porodične veze. Ako je sto slomljen, klimav ili nije funkcionalan, onda se predskazuje neki razdor. To takođe može da se odnosi na osećaj nesigurnosti.Ako sanjate postavljan sto san sugeriše postavljanje temelja za neki plan ili lična stremljenja. To takođe podrazumeva poverenje.Sanjati pomeranje stola po sobi znači da ćete pretrpeti izvesne promene u vašem životu koje će vas osloboditi pojedinih nezadovoljstva.Ako sanjate da  ležite na stolu to pokazuje vašu potrebu za dobrom hranom  i opuštanjem.

STOPALA–pročitaj detaljnije….sanjati stopala

STOKA – mršava: nesreća, gubitak; – uhranjena: očekuju te prijatni doživljaji
STOLICA –stolica u vašem snu simbolizuje potrebu da sednete i daje  vreme da se razmišlja o situaciji pre nego što nastavite. Ako sanjate da Vam neko nudi stolicu sugeriše da treba da budete otvoreni za uzimanje pomoći i prihvatanje saveta.
STRAŽA – videti stražu: vreme je novac; – biti na straži: brige, ljubavni jad, sumnje, krađa
STRANAC – STRANKINJA – neočekivani poklon
STRAH PRETRPETI – teškoće ćeš uspešno savladati, osramotiće te prijatelj
SANOVNIK STRELA –strela predskazuje kraj patnje i početak novopronađenih zadovoljstava.Ako ste pogodili strelom, onda to simbolizuje oslobađanje od nekih tenzija i pritiska.Ako ste videli staru ili polomljenu strelu to simbolizuje razočarenja. U frojdovskom školi snova, strela simbolizuje penis i njegovu sposobnost da postigne erekciju.
STRELIŠTE – zla vremena
STRELJANJE – nesreća, poniženje, bolest, gubitak
STRIC – STRINA – laž, svađa
STRNJIŠTE – na vreme ćeš se pokajati
STRUGARA – veliki poslovni uspeh
SUDAR NA PUTU – neprijatno putovanje
SANOVNIK SUDIJA –sanjati sudij označava osećanja krivice. Sudija u snu pokazuje na Vaše nesigurnosti i zabrinutosti da će vam se suditi i da ćete biti  kritikovani zbog vaših postupaka.
SUĐENJE VIDETI – ne poveravaj se kome bilo; – da se tebi sudi: beda, teškoća, gubitak

SUZE –pročitaj opširnije …šta znači sanjati suze

SUKNJA – sirotinja, gubitak
SUNDJER –videti ili koristiti sunđer u snu sugeriše da ste prijemčivi i da ste u stanju da lako apsorbujete novo znanje i informacije.
SANJATI SUNCE –ako ste videli sunce u svom snu to simbolizuje mir uma, prosvetljenje, mir, sreću i dobru volju.Sunce takođe predstavlja veliku energije i božanske moći. Generalno, sunce je dobar znak, posebno ako sunce sija u Vašem snu.Sunce može biti metafora za “sina”.
SUNCOKRET –suncokret u snu simbolizuje toplinu, bogatstvo, dugovečnost i prosperitet.Čak i kroz teška vremena, vi ćete istrajati.
SUPARNIK – SUPARNICA – videti: ogovaranje; – razgovarati sa: neočekivani ljubavni susret
SURVATI SE ODNEKUD – smrtni slučaj, bolest
SUSED (komšija) –sanjati dobrog  suseda označava uživanje i spokoj kod kuće. Ako sanjate  neprijateljski raspoloženog suseda, onda san znači razdor i razočarenje.
SUŠNO VREME – male radosti u kući