Šta znači sanjati venčanicu

Sanovnik venčanica

Kada otvorite sanovnik i potražite značenje sna o venčanju, naćićete mnoštvo pominjanja raznih simbola vezanih za venčanje, od mladenačke torte do gostiju. Ipak, ovaj san se retko odnosi na venčanicu koju obično prvo uočimo i upamtimo.

Mnogi ljudi greše kada povezuju značenje sna sa venčanicom ili žele da znaju šta šta znači sanjati venčanicu; međutim, činjenica je da venčanica u snu kao simbol ima potpuno drugačije značenje od obične haljine.

Dok obične haljine u snu simbolišu samo ženstvenost, venčanica predstavlja mnogo više od toga, tako da je važno razmisliti o svim mogućim značenjima koje venčanica u snu može imati.

sanovnik sanjati vencanicu

Postoje dva glavna tumačenja venčanice u snu.Sanjati da nosite venčanicu na venčanju, znači da cenite svoju vezu sa trenutnim partnerom, posebno ako je u snu venčanica glavni simbol. Ako u kontekstu celog sna i drugi simboli imaju veći značaj od venčanice i naglasak je na samom venčanju, onda se to obično odnosi na našu želju da se preispitamo, kao i na usklađenost naših uverenja i ideja. Ipak, interpretacija sna o venčanici obično govori o tome da razmišljate o svom venčanju.

Verovatno dosta razmišljate o svom partneru i vezi i tome šta ste zapravo postigli zajedno.

Druga moguća tumačenje ovog sna se odnose na to ko zapravo nosi venčanicu. Ako se u snu vi nalazite na tuđem venčanju i mladenci se venčavaju dok vi samo gledate u venčanicu, ovo obično govori o tome da ste ljubomorni na nekoga. Ovo je posebno bitno ako poznajete ženu koja u snu nosi venčanicu – to obično znači da ste ljubomorni na nju.

Sanjati da neko nosi venčanicu, a nije na venčanju, obično govori o tome da se na neki način osećate inferiorno u odnosu na osobu koju ste sanjali. Opet, ovakva interpretacija je mnogo bitnija ako je reč o osobi koju poznajete. Verovatno duboko u sebi osećate da ste na neki način manje vredni od te osobe.

Ako u vašem snu sanjate sebe u venčanici, onda je verovatnije imate vrlo visoko mišljenje o sebi. Vidite sebe kao osobu koja zaslužuje poštovanje i divljenje i zbog toga sanjate sebe u venčanici, odnosno u ovom slučaju, venčanica govori o tome da priželjkujete da budete u centru pažnje.

Tumačenje upečatljivih snova koji se odnose na brak i uključuju venčanicu kao simbol koji se ističe u snu je vrlo bitno. Venčanicu ne bi trebalo ignorisati kao manje važan simbol u odnosu na značaj samog venčanja i braka, pogotovo ako je venčanica na neki način bila bitan simbol u snu.