Sanovnik sanjati na R

RADOVATI SE U SNU – najzad ćeš dobiti zasluženo priznanje; – nekome: neprijatne vesti, brige
RAŽANJ – okretati ga: žalost, neuspeh; – nositi ili videti: dobitak ili veselje
RAZBOJNIK – sresti ga ili videti: velika opasnost; – biti zarobljen od njega: gubitak
RAZVOD BRAKA –san o razvodu sugeriše da treba napraviti razliku između stvari u vašem životu i odrediti koje su prioriteti. Možda vam je potrebno da se odvojite od neke situacije ili nekog aspekta sebe. Alternativno, san ukazuje na to da imate strah od odvajanja ili strah od samoće. Možete biti nezadovoljni vašim sadašnjim odnosom u braku.Ako vaši roditelji nisu  razvedeni, a vi sanjate da su razvedeni ili da se razvode to osvetljava  sukob unutar vaše ličnosti. Vi se borite da ugodite svojim roditeljima, bez razočaravanja jednog ili drugog.Snovi razvoda često odražavaju događaje iz stvarnog života i stres koji može doneti razvod.Snovi razvoda takođe podrazumevaju prelaznu fazu. Vreme je da promenite svoje stare navike.

RAJ – ako ste sanjali da ste u raju to simbolizuje vašu želju da se postigne duhovno savršenstvo. Vaš san izražava želju da pobegnete od stresova u stvarnom svetu. Alternativno, to znači da ste živeli u svom sopstvenom svetu. Niste bili realani.
RAKA – gubitak u igri, loše vesti
RAKETA –sanjati raketu  ukazuje da će  vaši planovi ili ideje uskoro poleteti u velikom stilu. Javlja se viši nivo svesti. Sav vaš naporan rad će se isplatiti. Alternativno, vi osećate da stvari idu prebrzo. Ako je raketa  uzletala, onda je to simbol muške seksualnosti..

RAKIJA – peći je: uspeh u kući; – piti: dobre i radosne vesti; – prodavati rakiju: svađa
RAKOVI, RAK – hvatati: nazadak, lažni prijatelji, svađa; – jesti: sreća u svemu
RANDEVU – očekuju te ljubavne radosti
RANJENIK – biti: ljubav će ti biti uzvraćena; – raniti nekoga: razočaraćeš se; – videti ranjenog: smrtni slučaj; – više ranjenika: unesrećićeš nekoga tvojim hladnim držanjem; – previjati ga: sreća, nagrada
RASKRŠĆE – ako si neodlučan, zatraži savet

RASTANAK – rastati se sa nekim: za nekim ćeš žaliti, malo nasledstvo; – videti rastanak: imaćeš gubitke na poslu
RASKID-ako sanjate da raskidate sa partnerom to znači da u vašem budnom životu postoji nešto što morate preseći i izbaciti iz sebe. Ne mora značiti da se ovo tiče vaše veze, ali je sigurno nešto što u vama izaziva podjednako intenzivna osećanja i sigurno vam je to toliko teško da je podsvest to prebacila na vašu vezu.

RAT –pročitaj detaljnije značenje sna…. rat

RAČUNATI – ljutićeš se zbog novčanih gubitaka

RAČUNATI A NE USPETI IZRAČUNATI – želja ti se neće ostvariti, mali neuspeh

RVANJE – rvati se sa nekim: žalost, svađa, neprijatnosti, potištenost – gledati rvanje: ako hoćeš da uspeš, moraš zapeti

REVOLVER – vidi: PIŠTOLJ

REGRUTI – briga, slabo plaćen posao

REZANCI (testo) – spor sa prijateljima, neprijatnosti, ljubavne intrige

REKA –pročitaj detalnije ….šta znači sanjati reku

REN – ribati ili jesti: svađa sa ljubljenom osobom
RENDE RENDISATI – zavidi ti okolina
REPA – jesti repu: sav trud-uzalud; – videti: brige
REŠETKE – biti iza rešetaka: opasno putovanje – videti druge iza rešetaka: više ljubaznosti sa tvojim bližim

REŠETO – budi malo oprezniji, nezgodni gosti
RIBAR –ovaj san ukazuje da želite da nešto upecate u budnom životu.
RIBE –riba koja pliva u snu može da simbolizuje koncepciju. Neke žene sanjaju ribu koja pliva  kad zatrudne.Riba je takođe drevni simbol hrišćanstva i hrišćanskog verovanja. Razmislite o uobičajenim frazama “hladan kao  riba”, “ćuti kao riba”. To takođe može podrazumevati klizavu ili neuhvatljivu situaciju. Možda vaš san pokušava da vam kaže da “postoji mnogo drugih riba u moru”, u vezi sa nekim odnosima ili  pitanjima.
Ako u snu  jedete ribu to simbolizuje vašu uverenja, duhovnost, sreću i energiju
Videti  mrtvu ribu označava razočarenje i gubitak snage / bogatstva.

ROBIJAŠ –ako ste sanjali da ste vi robijaš san sugeriše da neke situacije ili odnosi čine da se osećate ograničeno. Možda se doživljavate gubitak slobode u nekom delu svog života. Alternativno, san predstavlja lično osećanje stida i krivice.San pokušava da vam kaže da prestanete kažnjavati sebe.Videti robijašau  snu ukazuje da po nekom pitanju  niste u stanju da slobodno izrazite sebe.

ROGOVI – razočaranje u ljubavi, prevara
RODA – sreća u braku, prinova u porodici
RODITELJI –sanjati svoje roditelje  simbolizuje vlast, sklonište i ljubav. Možda u snu samo izražavate svoju zabrinutost i brige o svojim roditeljima. Alternativno, san predstavlja spajanje ženskih i muških aspektima vašeg karaktera.
RODjAK RODJAKA – ne veruj mnogo u obećanja
ROĐENDAN SLAVITI – svoj: duboka starost; – tuđi: velika radost i zadovoljstvo

RONITI–ako ste sanjali ronjenje u bistroj vodi san ukazuje da ste prevazišli svoje neuspehe. Imate novi osećaj samopouzdanja. Alternativno, san ukazuje na to da pokušavate da dođete do dna trenutne situacije ili korena vaših problema ili osećanja. To takođe može da se odnosi istraživanje podsvesti.
Sanjati ronjenje u mutnoj vodi sugeriše da se osećate zabrinuti kako ste odvijaju određene situacije u vašem budnom životu.
Ako ste videli druge da rone u vašem snu to predstavlja psihološku i emocionalnu ravnotežu.
Videti životinje da rone u snu ukazuje na to da istražujete svoje instiktivne i seksualne nagone koji su prethodno potisnuti u vašu podsvest.

ROSA PO TRAVI – ljubavna sreća, zdravlje
ROTKVA – videti: šteta zbog rekla-kazala; – jesti: izbegavaš svoje obaveze; – čupati: stidećeš se bez potrebe
ROŠTILJ – ugašen: prolazna opasnost; – sa žarom: bolest, sablažljive misli
RUBLJE – prljavo: svađa, gubitak; – čisto: ljubavni doživljaj – novo: susret sa starim prijateljima; – rublje prati: male neprijatnosti, ogovaranje
RUDAR – nepovoljne vesti, nesreća
RUDNIK – venčanje, uvećanje imovine ili porodice

RUŽA –Da biste videli ruže u snu označava vernost u ljubavi i radosti koja dolazi u nekoj oblasti vašeg života. Ruže takođe simbolizuju ljubav, strast, želju, ženstvenost, jedinstvnost i romantiku, pogotovo ako su crvene ruže. Ako vidite belu ružu, onda ona simbolizuje nevinost, čistoću i tajanstvenost.Ako ste sanjali žutu ružu, onda san  odnosi na neverstvo, ljubomore, ili neprijateljstva. Ako je ruža  ružičasta, onda to znači novu ljubav i novu romansu. Prema Frojdu, ruža predstavlja ženske genitalije.ako ste videli uvenule ruže u snu onda se san odnosi na rastanak ili odsustvo voljene osobe. Alternativno, to je simbol smrti ili kraj nečega.Miris ruže u snu označava sreću i zadovoljstvo.San vam govori da treba da usporite i mirišete ruže inače ćete propustiti neku priliku ili događaj u vašem životu.Ako biste videli trnovite ruže u snu gde je slika trnja posebno izražena ukazuju na to da imate problema  u vašem ličnom odnosu sa nekim. Alternativno, san ukazuje na to da je potrebno da se prevaziđu neke teške situacije pre nego što možete da ubirate plodove, koje u ovom snu predstavljaju ruže.

RUZMARIN – videti: ceniće te okolina; – zakititi se njime: žalost zbog rastanka
RUKAVI – celi: gubitak na kocki – pocepani, prljavi: dobitak – kratki: ljutnja na bližnje – dugi: napredovanje u službi

RUKAVICE –ako ste videli ili nosili rukavice u snu to predstavlja način na koji rukujete stvarima.Vi pristupate problemu sa rukavicama. Previše ste oprezni u nekoj situaciji i ne rešavate problem direktno. Ako sanjate da  skidate  rukavice to simbolizuje poštovanje.Da sanjate da nosite rukavice za rad predstavljaju tešku situaciju koja može pasti u vaše ruke za rešavanje. Ako nosite bokserske rukavice, san ukazuje na to da ste uključeni u neku vrstu sukoba. Da li postoji neko u vašem životu ko vas smatra rivalom? Bele rukavice u snu označavaju luksuz i bogatstvo..

RUKE – prljave: prijatelji su ti neiskreni; – čiste: neko te ogovara; – prati: oprostićeš se briga; – izgubiti ruke: smrt bližnjih
RUČATI – sam: brige, strah; – u društvu: izobilje, bogatstvo
RUŠEVINA – neočekivani dobitak
RUŠENJE – gledati kako se nešto oko tebe ruši: zbog malodušnosti teško ćeš uspeti; – bežati od rušenja: neizvesnost u koju si zapao, srećno će se završiti.