Šta znači sanjati venčanje

Sanovnik – Šta znači sanjati venčanje

Venčanja obično ostavljaju jak utisak na nas, jer simbolički predstavljaju ritual kojim započinjemo novu životnu fazu. Bez obzira na to iz koje kulture dolazimo, venačnje igra jako značajnu ulogu u životu jedne osobe. Označava prelazak iz detinjstva ili mladosti u zrelo doba. Za neke ljude, ovo u prevodu znači gubitak nevinost. Obično predstavlja prihvatanje odgovornosti, preuzimanje obaveza i obavezivanje na vernost. Naravno, venčanje predstavlja i momenat ujedinjenja – ovo se dešava kada se ljudi obavežu da dele imovinu, novac, dobro i zlo, i, naravno, bračni krevet. Na dubljem nivou, ovo takođe može predstavljati svetu zajednicu ljubavi, neku vrstu „duhovnog“ spajanja, odnosno spajanja dve duše. Svi mi reagujemo drugačije na simboliku venčanja u svojim životima, ali šta znači kada sanjamo o venčanju?

Sanjati venčanje se može odnositi na romantiku i ljubav, ali nam ovakav san obično poručuje da bolje razmotrimo svoje unutrašnje veze, sa samim sobom, i pronađemo dublju ljubav i povezanost unutar nas samih.

sanovnik vencanje

Dobar početak tumačenja snova o venčanju jeste da prihvatimo to da smo svi „sastavljeni od različitih delova“. Ponekad neki od tih delova naše ličnosti deluju jači nego drugih (banalni primeri: jedan deo nas želi da gleda TV, dok drugi deo želi da ide u teretanu; ili jedan deo nas govori da moramo da sednemo i završimo posao, dok nas drugi deo vuče kući da odemo i vidimo decu). Ponekad sve ovo čini da se ti različiti delovi nas generalno ne slažu. Svi znamo ovo kada nam se čini da nemamo kontrolu nad svojim životom. San o venčanju može biti način da razumemo kako da dovedemo svoje različite želje i potrebe u dobru ravnotežu i stvorimo dobar „savez“ sa samim sobom.Sanjati venčanje čak može govoriti o tome da su vaša muška i ženska strana ličnosti (anima i animus po Jungu) u dobroj harmoniji i da nijedna strana nije dominantnija u odnosu na drugu. Ovo je sjajno i sanjati venčanje je dobar znak.

Snovi o venčanju vas navode da razmislite o svim stvarima koje se pojavljuju kao simboli i da razmislite šta se dešava u vašem životu na javi. Da li imate potrebu da razmislite koliko ste zaista posvećeni nekome ili nečemu? Da li bi bilo dobro razmisliti o tome koliko se odgovorno ponašate, ili je možda potrebno da razmislite u kojoj meri delite stvari sa drugima?

Sanjati venčanjetakođe je predznak nove faze u životu i završavanja prethodne.
Sanjati venčanje, posebno ako je u snu bilo mnogo religioznih simbola, može biti jak indikator da se okrenete svojoj duhovnoj strani. Ovakva vrsta snova se obično javlja kada se dosta fokusirate na molitve, meditacije, dobra dela, možda čak i na to da „radite“ na svojim snovima ili praktikujete neku tehniku samorazvoja. Ovakvi snovi mogu ukazivati na to koliko napredujete, ili prosto predstavljati upečatljive slike koje će vas navesti da ispitate svoju pravu prirodu i svoju vezu sa Univerzumom do poslednjeg detalja. Tumačenje ovih zbunjujućih simbola na kraju obično bude veoma korisno.

Sanjati venčanje u najprostijem smislu može takođe predstavljati i opozitne sile u nama, mušku i žensku stranu naše ličnosti, ali takođe i svetlost i tamu, svesno i podsvesno. Ovakvi snovi su retki i veličanstveni, sigurno ćete ih prepoznati i obično su znak da vaša psiha postaje potpuno integrisana u jednu skladnu celinu.

I na kraju, vredno je pomenuti da se venčanja ne vrte samo oko mlade i mladoženje. Na venčanjima viđamo i porodice, rodbinu koju dugo nismo videli, prijatelje i njihove prijatelje.Sanjati venčanje je možda poruka da bolje preispitate svoje odnose sa drugima, kako sa bliskim ljudima, tako i one sa kojima ređe komunicirate. Venčanja su, na kraju krajeva, obično srećni dani i predstavljaju slavlje. Venčanje u snu može ponekad biti najava slavlja nekog značajnog životnog događaja – kako u „spoljnom“ svetu, tako i možda u vašoj svesti ili podsvesti.