Sanovnik sanjati na K

KAVEZ – prazan: oslobodićeš se suvišnih briga; – sa pticom: naći ćeš sebi sličnog prijatelja.
KADA – puna vode: imaš suparnika u ljubavi; – prazna: ti si “gazda” u kuć
KAŽNJEN BITI – svadja, neraspoloženje, brige.
KAZAN – zapao si u loše društvo.
KAZNITI NEKOGA – savest ti je nemirna
KAJGANA – praviti je: miran život; – jesti: postao si sumnjiv okolini
KAJMAK – uspešno poslovanje
KAJSIJE -sanjati kajsije  ukazuje da nešto nije kao što izgleda. Možda poričete nešto.Ako ste sanjali da jedete kajsije to upozorava na približavanje nesreće. Ako drugi jedu kajsije, onda ćete biti okruženi neprijatnostima.
KAKTUS -kaktus u  snu sugeriše da osećate teskobu, da je vaš prostor u gužvi i da se osećate ugušeno. Bodlje na kaktusu predstavljaju vašu želju da  uspostavite granicu svog ličnog prostora i privatnosti. Alternativno, san šalje poruku da  morate da se prilagodite postojećim okolnostima, umesto da pokušavate da ih promenite.
KALENDAR – izgubićeš prijatelja
KALUDJER – tuga, nevolja, sablažljive misli, zavist
KALUDJERICA – nesrećna ljubav, čuvaj se lažnih svetaca
KAMELIJA (cveće) – ljubavna ogovaranja.
KAMENOLOM – videti: doći ćeš do nekog imetka, uvećanje imovine – raditi unjemu: za tvoj trud nećeš biti dovoljno nagrađen, svađa sa starešinom
KAMENJE – videti: bolest, neprijatni doživljaji.

KAMILA -sanjati kamilu  označava da treba da budete više konzervativni, nosite previše odgovornosti, tereta i probleme na svojim ramenima. Vi imaju tendenciju da čuvate svoje emocije umesto da ih  izražavate i oslobodite ih se..Naučite da oprostite i zaboravite. Alternativno, kamila predstavlja vašu izdržljivost.
KAMILICA – brati, kupovati: bolest u kući; – kuvati, piti: ozdravljenje, poboljšanje
KAMIN (ognjište) – sa vatrom: dobićeš dobar posao, pohvala na poslu; – bez vatre: posao, služba, jako ti je nesigurna
KAMP (logor) – videti ga: imaćeš prijatnih trenutaka; – biti u njemu: nemir, nesigurnost
KAMION -pročitaj detaljnije….šta znači sanjati kamion

KANARINAC -sanjati  kanarinca  predstavlja sreću i harmoniju. Alternativno, san može da ukazuje na vaše želje za novom vezom ili da želju da postojeći odnos cveta.
KANDILO – videti: bolest; – paliti: prijatni časovi
KANTAR – bolest
KANCELARIJA -ako ste sanjali  kancelariju u kojoj radite to pokazuje da ne možete da napustite svoj posao u kancelariji.Imate posao previše na umu. Alternativno, kancelarija simbolizuje praktičnost, status, dostignuća i vaše mesto u svetu. Ukoliko je kancelarija u snu nepoznata ili cudna, onda to ugeriše da ste sami u odnosu na nekog drugog.
KAPA -kapa u  snu označava neformalnost i lakoću, takođe sugeriše da treba da budete tolerantniji prema drugima.
KAPELA – naći ćeš iskrenog prijatelja, putovanje.
KAPIJA -ako ste videli ili prošli kroz kapiju u svom snu to sugeriše da hodate kroz novu fazu života.Kapija takođe predstavlja nove prilike i mogućnosti, posebno ako je kapija otvorena.Ako ste videli zatvorenu kapiju u svom snu to označava vašu nesposobnost da prevaziđete  trenutne teškoće. Ukoliko niste u mogućnosti da otvorite kapiju, onda to znači da je vaš naporan rad od nekog viđen kao nezadovoljavajući. Ako ste sanjali da ste se penjali na vrhu kapije to sugeriše da vi pokušavate da steknetete  prednost u nekoj situaciji.  Ako ste sanjali da otvarate kapiju to takođe može da se odnosi na vaše nestrpljenje.
KAPUT -sanjati kaput simbolizuje vašu potrebu za zaštitom  i odbranom.Izgleda da osećate da ste i sami izolovani. Razmislite takođe o boji kaputa za dodatni značaj.Sanjati da  je star, iznošen ili prljav sugeriše da osećate da ne poklanjate dovoljno pažnje sebi.
KARANFIL – radost, zadovoljstvo
KARNEVAL -ako ste sanjali da ste na karnevalu to predstavlja neistinu i obmanu. Ako posmatrate karneval, onda to označava nedostatak harmonije u vašem domaćem životu.
KARTE IGRATI – učestvovati u igri: ljutnja, svađa; – gledati igru: podvalom ćeš doći do dobitka – zarade, ljubavne intrige
KASA – puna novca: bogatstvo; – prazna: nevolje, dugovi, postao si lakoveran; – uzimati novac iz kase: gorko razočarenje
KASARNA – dugotrajno strpljenje doneće ti uspeh.
KATANAC – čuvaj se nametljivaca, krađa.
KATRAN – doživećeš poniženje, bolest
KAFA -pročitaj detaljnije…šta znači sanjati kafu
KAFANA – videti: nepovoljne vesti, svađa; – sedeti u njoj: za tebe ne važi poslovica “vreme je novac”; – biti u kafani bez novca: neprijatno iznenađenje
KAFEDŽIJA – ne nadaj se ničemu dobrom
KACA – puna: bogatstvo; – prazna: beda, siromaštvo
KACIGA – vidi: ŠLEM
KAČAMAK – kuvati: blagostanje u kući; – jesti: zdravlje
KAŠALJ IMATI – prijatelj će te izdati, bolest
KAŠIKA -sanjati kašiku odnosi se na vaš zavisan odnos u kome nešto ,primate i dobijate od drugoga.
KAŠLJATI – čuvaj se ulizica i poltrona
KVOČKA – vidi: KOKOŠKA
KEJ (obala) – imaš nekoga ko bi želeo da te štiti, sve opasnosti su iza tebe
KELNER (konobar) – nepotrebni izdaci, nesloga
KELNERICA – očekuje te veselje
KELJ – jesti: sapliću te, ometaju; – videti: ljutina, neraspoloženje
KEPEC (patuljak) – dobitak na lutriji, neočekivana sreća, veselje, ugodno iznenađenje
KESTEN – videti: niko ti ništa ne može; – brati: veliko iskušenje, pohlepa; – jesti: ljubavna avantura, zdravlje
KECELJA – zanimljiva poseta, poklon
KIJAVICA – čuvaj se prevare
KIKE (pletenice) – videti: zaljubićeš se; – imati: sreća je na tvojoj strani; – imati prevelike: nesreća; – plesti, češljati: sreća u braku, radost; – odseći: ožalostićeš se
KINEZ – videti ga: ići ćeš na put; – govoriti sa njim: dobićeš posetu iz daleka
KISELO NEŠTO – jesti ili piti: neugodna poseta
KIT -sanjati kita  predstavlja vašu intuiciju i svesnost.Vi ste u ravnoteži sa vašim osećajem duhovnosti. Alternativno, kit simbolizuje odnos ili poslovni projekat koji može biti suviše velik da bi se ostvario ili završio. Vi  osećate da ste mali pred velikim izazovom.
KIŠA – pročitaj detaljnije….šta znači sanjati kišu
KIŠOBRAN – pročitaj detaljnije….šta znači sanjati kišobran
KLAVIR -sanjati da svirate klavir ukazuje na potragu za harmonijom u vašem životu. Ako se u snu nečuje zvuk klavira, onda to podrazumeva nedostatak samopouzdanja. Vi niste sigurni kako da se izrazite i kako da se borite za svoja uverenja.Ako ste sanjali da čujete zvuk klavira to sugeriše na  harmoniju u vašem životu. Zadovoljni ste načinom na koji vaš život teče.
KLASJE – ispuniće ti se želja, uspešan posao
KLATI ŽIVOTINJU – dobitak
KLETVA – KLETI NEKOGA – pripazi sta govoriš, nevolja
KLIZANJE – videti: uspeh dobitak; – klizati se: pazi da te ne nasamare
KLIN – svađa u kući
KLOVN U CIRKUSU – ismejaće te
KLOZET – ogovaranje
KLUPA – dobitak, velika zarada, sreća
KLUPČE (konca, vune, pređe i sl, .) – brige, ljubavne intrige
KLJEŠTA – izbegavaj dosadno društvo
KLJUČ -Možda ste zaključali svoja unutrašnja osećanja i emocije. Ako ste videli zlatni ključ , onda to sugeriše da će uticaj, moć i bogatstvo, uskoro biti vaši.ako ste sanjali da ste izgubili svoje ključeve to označava strah od gubitka kontrole nad sobom, ili gubitka vaše pozicije ili statusa u životu. To takođe može da ukaže na neočekivane promene, frustracije i neprijatne avanture.San može biti analogan izgubljenoj ili propuštenoj prilici. Ako poklonite ili nekome date svoj ključ, onda to sugeriše da ste odustali od kontrole nad nekim situacijama.Ako ste sanjali da ste pronašli ključ to ukazuje na to da ćete  naći rešenje za problem.Polomljen ključu snu predstavljaja skori gubitak statusa ili ugleda. Zarđali ključ,  simbolizuje talenat ili veštinu koju ste zanemarili.

KNJIGA -knjige u  snu ukazuju na smirenost. Vi se kreće ka svojim ciljevima  spor ali  i stabilno.Knjiga takođe simbolizuju znanje, intelekt, informacije i mudrost. Konkretno, ako vidimo otvorenu knjigu u svom snu znači da ste u stanju da shvatite nove ideje sa lakoćom. Ako je knjiga zatvorena, onda to predstavlja vašu tajanstvenost.Alternativno, san može vam kaže da  ne sudite o knjizi po koricama.Videti prašnjave knjige u snu označava zaboravljena znanja.Sanjati knjige za decu  simbolizuje uspomene iz detinjstva. To takođe može da pokaže vašu želju da pobegnete od stvarnosti i povučete se u neki svet fantazije.
KOBASICA -ako ste sanjali da jedete kobasice to simbolizuje materijalne vrednosti.Kobasice takođe mogu da  predstavljaju falus i da se odnose na seksualna osećanja ili napetosti.
KOVAČ – očekuje te velika dobit.
KOŽA – sirova: poslovne smetnje; – staviti: neprijatan a obavezan posao; – seći, krojiti: prevara, svađa; – kupiti: novcana oskudica; – prodati: poslovni uspeh
KOZA – obolenje u porodici, poniženje, ogovaranje
KOKOŠKA – kokoška u snu simbolizuje tračeve i ogovaranja.
KOLA – vidi …sanjati auto
KOLAČ – poslovni uspeh
KOLAČI – sreća, radost, gosti
KOLEVKA– za slobodne: skori brak; – za venčane: krštenje, uvećanje porodice
KOLIBA – bolest, siromaštvo
KOMARAC -sanjati komarce ukazuje da vas neke situacije ili neko  prazni vašu energiju i resurse. Alternativno, komarci ukazuju na to da će vaš otpor napadima biti uzaludan.
Ako sanjate da ste ubili komaraca to  označava da  ćete prevazići svoje prepreke.Vaša sreća će biti u vašim rukama.
KOMPLIMENT – primiti: ne veruj laskavcima; – dati: postaćeš uobražen
KOMPAS -sanjati  kompas je način podsvesti da vam pokaže put.San može da vam kazuje da preispitate pravac kojim idete u svom životu.
KOMŠIJA – vidi: SUSED
KONAC – beo: nepravedno si osumnjičen; – obojen: ne mešaj se u tuđe poslove; – zamršen: zapašćeš u neku opasnost
KONDUKTER – dolaze ti prijatni dani
KONOBAR – vidi: KELNER
KONOPAC -konopac u vašem snu predstavlja vašu  vezanost za druge.  Alternativno, konopac označava ropstvo i ograničenja.
KONOPLJA – počupana: zavadićeš se sa nekim, vreba te nesreća; – nepočupana: očekuje te uspeh
KONCERT – uskoro ćeš se radovati
KONJ -pročitaj detaljnije….šta znači sanjati konja
KOPATI NEŠTO – otkriće se stari gresi, nevolja
KOPLJE – koplje u vašem snu predstavlja inicijativu i pravac. Uperili ste svoj pogled na cilj ili put i imate čvrstu rešenost da ga ostvarite.Koplje je takođe simbol muške moći i može imati falusni konotacije.
KOPRIVE -sanjati koprive  predstavlja tešku situaciju koju treba da izbegavate.
KORENJE – jesti: rasprava, svađa, zamka; – kopati – vaditi: bogatstvo
KORITO – puno: dobitak; – prazno: gubitak, brige u kući
KORMILAR – videti ga: dobićeš odgovoran posao; – biti: čuvaj se sumnjivih poslova
KORNJAČA -sanjati kornjaču  simbolizuje mudrost, vernost, dugovečnost i lojalnost. To takođe sugeriše da treba da budete sporiji u nekim situacijama ili odnosima u vašem životu. Sa više utrošenog vremena i strpljenja, vi ćete napraviti stabilan napredak. Alternativno, kornjača pokazuje da ste se sklonili od realnosti života. Imate oklopljenu emocionalnu spoljašnjost  i ne dopuštate drugima da udju unutra .Kao rezultat toga, vi se osećate povučeno.Ako sanjate da  jurite kornjaču to ukazuje da se krijetete iza faade, umesto suočavanja sa stvarima koje vas muče.
KOROV – svađa sa srodnicima

KORPA – sa cvećem: sreća u ljubavi; – prazna: gubitak, nesrećna ljubav; – korpu nositi: zdravlje
KOSA -pročitaj detaljnije …šta znači sanjati kosu
KOSITI TRAVU – očekuju te teškoće i brige
KOSTI – ljudske: briga, bolest, smrt u okolini; – životinjske: snaći će te napast
KOSTUR – uplašićeš se bez potrebe
KOFER – ići ćeš na kraći put
KOCKA (igra na sreću) – dobiti: povećava se broj tvojih neprijatelja, gubitak, siromaštvo; – izgubiti: dobitak, prijateljstvo, bogatstvo
KOŠNICA – sa pčelama: bogatstvo; – prazna: gubitak, sirotinja
KOŠULJA -košulja u snu se odnosi na vaše emocije ili neko emotivno stanje.košulja koju nosite otkriva vaš stav i nivo svesti o određenoj situaciji. Konkretno, ako nosite košulju bez rukava u snu, onda to pokazuje da morate biti agresivniji u svom pristupu problemu, zadataku ili situaciji.Ako ste sanjali da ste izgubili vašu košulju to označava finansijsku brigu,  ili rizičan finansijski poduhvat ,kredit ili pozajmicu.
KOŠUTA – videti je: radost, dobitak; – ubiti je: pritisnuće te nevolje i brige
KRAVA -krava simbolizuje pasivnu  i poslušnu prirodu. Možete slušati druge, bez pitanja. Alternativno, krava predstavlja majčinske instinkte ili želju da se brine o nekom.U nekim kulturama, krava predstavlja božanske kvalitete plodnosti, ishrane i materinstva…..više detalja o snu krava
KRADJA – otkriti krađu: naknadićeš ono što si izgubio, napredak, sreća; – učestvovati sa drugima u krađi: očekuje te neuspeh za neuspehom; – sam nešto ukrasti: svađa sa ljubljenom osobom, neuspeši; – biti pokraden: izgubićeš dragog prijatelja
KRASTAVAC -krastavac u snu označava oporavak. Povratićete svoju energiju i zdravlje. Alternativno, to je simbol penisa i ima seksualne konotacije.
KRV -pročitaj detaljnije….šta znači sanjati krv
KREVET -sanjati svoj krevet  predstavlja intimni deo ličnosti i otkrivanje  seksualnosti. Ako spavate u svom krevetu, onda to označava sigurnos. Ako ste se u snu probudili u drugom i / ili nepoznate krevetu, onda to predstavlja posledice odluka koje ste doneli.Ako je krevet nenamešten, onda to znači da će neke tajne uskoro biti otkrivene.Verovatno je u pitanju neki nemar u vašem seksualnom ponašanju.Ako sanjate da ste u potrazi za krevetom to sugeriše da imate poteškoća u priznavanju sopstvene intimnosti. Možda se osećate sputano u izražavanju svoje seksualnosti. Alternativno, to može da znači da ste u potrazi za  bezbednošću i srećom. Ili vam samo treba više sna
KREDA – zapašćeš u dugove
KREČ – putovanje, troškovi; – gasiti kreč: dobre vesti
KREČITI – preći ćeš preko nanetih uvreda, promena u poslu ili imovini
KRZNO – nositi: opasno obolenje; – kupiti: nepotrebno se razmećeš; – pokloniti: neuspešan posao; – dobiti: neobičan događaj; – skupoceno: dugovi, loše vesti
KRILA – dobre vesti, putovanje
KRMAČA – vidi: SVINJA
KROV -sanjati krov  simbolizuje barijeru između dva stanja svesti. Vi štitite ili skrivate vašu svest, mentalitet, i verovanja.San daje pregled kako vi vidite sebe i ono što mislite da jeste.Ako sanjate da ste na vrhu krova to simbolizuje bezgranični uspeh. Ako padnete sa krova, onda to sugeriše da nemate čvrstoću i čvrst temelj u svojoj poslovnoj i finansijskoj poziciji.Ako sanjate da krov pada to pokazuje da su vaši ideali visoki i da padaju dole na vas. Možda treba da preispitate visoka očekivanja i ciljeve koje ste postavili za sebe.
KROJAČ – KROJAČICA – ogovaranje, gubitak, nepotrebni troškovi, veselo društvo
KROKODIL -krokodila u  snu simbolizuje slobodu, skrivenu snagu i moć. Ona takođe upozorava na skrivene opasnosti. Neko blizu tebe ti daje loš savet i pokušava da te omete u odlukama. Pošto krokodil može da živi u vodi i na kopnu, oni takođe predstavljaju vaše svest i podsvest emocionalno i i racionalno.
KROMPIR -krompir u  snu predstavlja vašu  jednostavnost. Alternativno, san može biti metafora za “vruć krompir” koji neko planira da vam da.
KRPITI NEŠTO – nesreća, sirotinja
KRST -krst u snu označava patnju, mučeništvo, smrt, i / ili žrtva. To je simbol  vere. Možda  vam vaš san govori da nosite krst . Zapitajte se šta je uzrok vaše patnje i teškoće.
KRTICA – oskudica, svađa sa familijom.
KRUŠKA – zrela: uskoro ćeš biti bez briga; – jesti kruške: radost; – trule kruške: nesreća; – stablo u cvetu: uživanje u ljubavi; – brati, tresti: uspeh na svim poljima; – zrela: uskoro ćeš biti bez briga
KRŠTENJE DETETA – nasledstvo, dobitak
KUVAR -ovaj san pokazuje vašu želju da utičete na druge
KUGLANA (kuglanje) – veselo društvo, poseta iz daleka; – nekome: strah, gubitak, nesreća
KUKAVICA – sreća, zdravlje, dobitak
KUKOVI (bokovi) ŽENSKI – lepi: imaš dosta neostvarljivih želja; – ružni: svađa u kući; – slabi: brige, bolest; – jaki, razvijeni: zdravlje
KUKURUZ – sanjati kukuruz označava obilje, prosperitet, rast i plodnost.

Sanjati polje kukuruza  predstavlja  blaženstvo i harmoniju.
KUMA VIDETI – dobićeš poklon; – nekome: svađa
KUMOVANJE – za slobodne: brak, uspeh u poslu; – za venčane: nove obaveze
KUNA – ubiti je: oslobodićeš se briga; – videti je: pokrašće te

KUPATILO,KUPATI SE – pročitaj detaljnije ….šta znači sanjati kupatilo
KUPAĆI KOSTIM – oblačiti: kraj ljubavi; – kupovati, videti: neprijatan susret, iznenađenje
KUPINE – videti: doći ćeš u oskudicu; – brati: neko te mnogo voli; – jesti: dobićeš neprijatnog bračnog partnera; – kupiti kupine: dolaze sitne neprijatnosti i svađe
KUPOVATI NEŠTO – imaćeš nepredviđene izdatke
KUPUS -ovaj san proriče svadje sa članovima porodice.
KURIR (glasnik) – videti ga: bogatstvo; – biti kurir: okružen si nekom tajnom
KUĆA -pročitaj detaljnije….šta znači sanjati kuću