Sanovnik sanjati na I

IGLA,IGLU -videti ili koristiti iglu u snu ukazuje da treba da popravite neke veze ili situacije.Igla je takođe simbol nekog emocionalnog ili fizičkog bola.Alternativno, san je metafora za mušku seksualnost ili seksualni akta. Najčešće, san može imati seksualnu konotaciju,povežite ovaj simbol sa ostalim simbolima sna.
IGRATI (plesati) -Igrati označava slobodu od svih ograničenja i restrikcija. Tvoj život je u ravnoteži i harmoniji. Ples takođe predstavlja sreću, ljupkost, senzualnost i seksualne želje. Potrebno je da ugradite ove kvalitete u vaš budni život.

IGRAČKE -igračke u snu simbolizuje detinjstvo,radost doma i harmoniju.Možda tražite udobnost i sigurnost doma.San takođe predstavlja razigranost i vaše detinjaste želje.Alternativno, san može biti metafora za “poigravanje” sa nečijim osećanjima , naročito ako se igrate zajedno sa nekim u snu. Ako slomite igračku,ili su igračke s kojima se igrate slomljene onda to ukazuje na nedostatak radosti, harmonije, odnosno sigurnosti u vašem životu.

IZBEGAVATI NEKOGA – neugodan susret
IZVOR VODE – bistar izvor: velika radost, sreća; – mutan: nesreća, oskudica, bolest; – piti sa izvora: dobro zdravlje; – presušen izvor: gubitak, nesreća.
IZGUBITI NEŠTO -nestabilna ste osoba.
IZGUBITI SE-imate nezasluženo poverenje okoline.
IZDAJA – učiniti izdaju: povećanje briga; – biti izdan: dolaze ti sretni dani
IZLET – kloni se lažnih prijatelja
IZLOG-neko vas ogovara
IZLOŽBA – skromnost vodi ka uspehu
IZMET -pročitaj detaljnije… sanjati izmet
IZNENADJENJE – biti iznenađen: mala šteta zbog svađe – iznenaditi drugoga: ispunjenje intimne želje.

IKONA – videti: ljutina, briga, naporan posao; – vešati o zid: čast, srećan brak; – skidati: smrt u kući

IMANJE – naslediti: srećna ženidba – udadba; – izgubiti: dobićeš loše vesti; – kupiti: rasipništvo vodi u propast; – prodati: neko te potkrada.
IMPOTENCIJA-nesigurnost u ljubavi i seksu.

INVALID – sanjati da ste invalid ili u snu videti invalida ukazuje na to da se osećate slabi i ranjivi.Previše zavisite od drugih.
INVALIDSKA KOLICA-Ako ne koristite kolica u vašem budnom životu a u snu ste u kolicima, onda san sugeriše da treba da se oslobodite zavisnosti od drugih.Situacija ili neki odnos vas je naterao da se osećate bespomoćno. Alternativno, kolica pokazuju da bukvalno dopuštate da vas drugi maltretiraju.Treba da počnete da se borite za sebe.Ako je neko sposoban u stvarnom životu, ali vi ga sanjate u invalidskim kolicima, onda to ukazuje da mu je potrebna vaša pomoć. Oni se mogu plašiti da vas direktno pitaju ali je nagoveštaje vaša podsvest možda pokupila.

INVENTAR – gubitak na poslovima
INDIJANAC – indijanac u snu predstavlja primitivni i instinktivni aspekt ličnosti.Morate uspostaviti više kontrole nad svojim budnim životnim situacijama. Takođe treba da budete samostalniji i da iskažete svoju ličnu moć. Alternativno, ovaj san simbolizuje poštenje, požrtvovanost i mudrost.

INSEKTI -sanjati insekte znači manje prepreke koje morate prevazići.Postoje mali problemi i neprijatnosti kojima treba da se bavite. Osećate da ste pod napadomili nešto ili neko vas “gnjavi” ili vam dosađuje. Alternativno, insekti su simbol preciznosti, budnosti i osetljivosti. Možda ćete morati da organizujete svoje misli i srediti svoje vrednosti.Ponekad se vide kao božanski glasnici.

ISMEJAVATI NEKOGA – imaćeš neprilika.

ISPIT -Da sanjati polaganje ispita označava nesigurnost, strah od neispunjavanja očekivanja drugih i strah od neuspeha.

ISUSA-pročitaj detaljnije….sanjati Isusa

ISPLAĆIVATI NEKOGA – svađa sa prijateljima

ISPOVEDATI SE – zapašćeš u brige i nevolje.

ISPRAĆATI NEKOGA – skromna želja biće ti ispunjena

ISTUĆI NEKOGA -puni ste besa i negativnih emocija.