Sanovnik sanjati na Ž

SANOVNIK ŽABA -sanjati žabu predstavlja potencijal za promene ili neočekivano.Žaba može biti princ u nesreći i tako označavati transformacije, obnavljanje ili ponovno rodjenje.Alternativno, žaba simbolizuje plodnost.
Ako žabe skaču u snu to ukazuje na vas  nedostatak posvećenosti. Vi imate tendenciju da skačete sa jedne stvari na drugu. Alternativno, san može predložiti da preduzimete velike korake ka nekom cilju.
Ako sanjate da ste uhvati žabu označava vas nemar u vezi vašeg zdravlja.Ako biste čuli zvuke žaba u svom snu to označava da niste postigli ono što ste želeli.

ŽALOSNA VRBA – žalost u kući

ŽALOSTAN BITI – radovaćeš se na javi

ŽAR – ŽERAVICA – ljubav će ti ohladneti

ŽBUNJE – nevolje, neko će te prevariti

ŽDREBE -ždrebe u snu označava nove poduhvate i pojavu sveže energije.

ŽEĐ OSEĆATI U SNU – nade su ti uzaludne

SANOVNIK ŽELEZNICA -Vaš napredak će biti spor, ali stabilan. Vi ste dobro disciplinovani i sigurni u svom životu. Alternativno, san ukazuje na to da ste možda previše linearni i rigidni u svom razmišljanju. Možda situacija ili odnos u vašem budnom životu postala monotona. Ponekad morate da idete van staze i istražujete druge mogućnosti.

ŽELEZNIČAR – vesela budućnost

ŽELEZNIČKA PRUGA – iznenadni susret, daleki put, prijatna poseta, čuvaj se ljubomore

ŽELETI NEŠTO – preko prepreke ideš ka uspehu
ŽELUDAC – detalnije…želudac

SANOVNIK ŽENA – žena u snu predstavlja  pasivnost, brigu za prirodu i ljubav. To se odnosi na licne ženske aspekte ili tvoju majku. Alternativno, žena ukazuje na iskušenje i krivicu. Ako znate ženu, onda ona može odraziti brige i osećanja koja imate o njoj.Da biste videli staru ženu u snu označava vašu zabrinutost u vezi starenja. Alternativno, stara žena može da bude arhetipski lik i da simbolizuje žensku moć.Sanjati grupu žena koje pričaju se odnosi na neke tračeve.

ŽENU SVOJU – videti: ispunjenje mnogih želja – tući: nevolja ti je na pragu – sanjati da je umrla: svađa u kući

ŽENITI SE – poznatom osobom: očekuje te srećan život u braku, ispunjenje intimnih želja – sa nepoznatom osobom: bolest, briga, siromaštvo

ŽENSKO ODELO NA MUŠKARCU – šteta, stid

ŽETVA – dobićeš nepovoljnu službu ili posao

ŽIVINA DOMAĆA – blagostanje

ŽIR – dobitak, blagostanje, sreća
ŽITO – puno klasje: blagostanje – prazno klasje: gubitak, bolest, tuga – sejati žito: nade ti nisu uzaludne – vršiti žito: započeti posao srećno ćeš okončati, radost u kući – žnjeti-kositi: sreća, dobitak u kući – zrelo: neprijatan događaj – zeleno žito: radostan događaj

ŽUDNJA – zadovoljena: steći ćeš nove prijatelje – nezadovoljena: snaći će te brige i teškoće

ŽULJ – imati: svađa u kući, bolest – seći ga: mali predah u poslu

ŽURITI SE U SNU – savest ti je nemirna

SANOVNIK ŽUTA BOJA -žuta boja ima i pozitivne i negativne konotacije. Ako  je u snu prijatno, onda je žuta boja simbol intelekta, energije, agilnosti, sreće, harmonije i mudrosti. S druge strane, ako je san neprijatan, boja predstavlja obmanu, sramotu, izdaju, kukavičluk i bolest. Imate strah ili nesposobnost da donesete odluku ili da preduzmete akciju.