Sanovnik sanjati na V

VAGA -sanjati vagu znaci pravičnost i harmoniju . Vi pokušavate da povratite red u vašem budnom životu.
SANOVNIK VAZA  -ako ste videli vazu u svom snu ona simbolizuje matericu i sve  žensko. Vi ste otvoreni za kritike ili sugestije. Alternativno, san predstavlja kreativnost. Ako je vaza kitnjasta, skupa, ili fensi, onda to znači da želite da budete u centru pažnje.
sanjati vazu koja  je napukla ili slomljena predstavlja prošlost, zaboravljenu ili izgubljenu ljubav.
VALCER – igrati: izjavićeš nekome ljubav; – videti druge da igraju: žalost
SANOVNIK VAMPIR -ako ste videli vampira u svom snu on simbolizuje zavođenje i senzualnost, kao i strah i smrt.Vampir predstavlja kontrastne slike civilizovanog plemstva i agresije / svom žestinom. on može opisivati nekoga u vašem budnom životu čiji šarm na kraju može ispasti  štetan. Duboko u sebi, znate da je ova osoba loša za vas, a vas se i dalje privlači. Vampiri se ponekad odnose na odluke o seksu i gubljenje nevinosti. Alternativno, videti vampira sugeriše da ste fizički ili emotivno osećate prazni .Vampir može biti simbolična predstava nekoga ko je zavisnik od droge ili nekog u opsesivnim odnosima.Ako sanjate da ste vampir znači da sisate u životnu energiju drugima za sopstvenu korist i da ste sebično bice.

VANBRAČNO DETE – patićeš zbog ogovaranja
VARALICA (hohštapler) – nevolja, sramota
VARJAČA – videti: neko će te uznemiravati; – slomiti: nesrećna ljubav

VATRA –pročitaj detaljnije…šta znači sanjati vatru

SANOVNIK VATROGASCI -Ako ste videli vatrogasca u vašem snu to predstavlja vaš viši nivo JA. Javljase period čišćenja i prečišćavanja.Vatrogasac je simbol istinskog heroja i nade.Ako sanjate da ste vatrogasac to sugeriše da je potrebno da se ohladi ili ugasi zagrejana situacija pre nego što izmakne kontroli.
VATROMET – radosno iznenađenje u porodici
VAŠAR (sajam) – videti: naći ćeš se iznenada u velikom društvu; – biti na VAŠARu: bolest, nepredviđeni troškovi

VAŠKA,VAŠKE– imati: neprijatnosti iz koje ćeš se brzo izvući, pretrpećeš malu štetu; – ubijati: bogatstvo, dobitak, prestanak bede; – kod nekog videti: napredak
VEZAN BITI – bićeš pozvan na bogatu večeru
VEZATI NEKOGA – svađa sa komšijama, parnica
VENAC – plesti: provodadžiluk; – nositi na glavi: klevetanje; – od cveća: ljubavne brige; – od zlata: lep život; – na grobu: nasledstvo; – devojka kad sanja venac: ima vernu ljubav
VENČANI PRSTEN – nositi: svadba, srećan brak; – izgubiti: ljutnja, bes; – dobiti: verna ljubav
VENČANJE – pročitaj detaljnije…šta znači sanjati venčanje
VENCANICA-pročitaj detaljnije…šta znači sanjati venčanicu
VEPAR – videti ga: pomirićeš se sa neprijateljem; – ubiti ga: čeka te pustolovina
VERGL – čuti: imaćeš posla sa dosadnim ljudima; – svirati: očekuje te prijatno poznanstvo
VERENIK (verenica) – voditi na venčanje: ispuniće ti se želja; – sa njim-njom igrati: skori brak; – videti: duševni mir; – videti da trči: smrt
VERENIKE VIDETI – čuvaj se glupih poteza
VERIDBA – tvoja: skoro ćeš na venčanje; – tuđa: imaćeš nepredviđenih izdataka
VESELITI SE-VESELJE VIDETI – snaći će te neka beda, kajanje, svađa, žalost
VESLO – kraće putovanje, radost
VESTI – čuti vesti u snu: nepotrebni troškovi, neprijatne novosti
SANJATI VETAR -sanjati da vetar duva simbolizuje vašu životnu snagu i  energiju. To odražava promene u vašem zivotu.Alternativno, san sugeriše da treba da ubrzate svoj tempo i rad na postizanju vaših ciljeva brže i efikasnije.
Sanjati veoma jake vetrove  predstavlja previranja i probleme u vašem životu. Javlja se mnogo stresa u nekom budnom stanju.

VETRENJAČA – neprijatelji će ti podvaliti
VEĆI BITI – nego obično: smrt, bolest
SANOVNIK VEČERA -večerati sam ukazuje na to da morate da uradite neke ozbiljne analize o vašim ciljevima i pravcima u životu. Alternativno,san može predstavljati nezavisnost ili nedostatak socijalnih veština.Da sanjate da ste večerati sa drugima ukazuje da prihvatate i druge.Vreme je da razmislite i podelite iskustva iz prošlosti. To takođe sugeriše da vidite sve ljude oko sebe kao jednake.Da sanjate da ste gost na večeri označava nezaboravan užitak sa bliskim prijateljima.

VEŠ DONJI – sreća u ljubavi
VEŠALA – čuvaj se lažnih prijtelja; – biti obešen: ispuniće ti se želja; – videti druge obešene: šteta, gubitak, nesreća
VEŠTICA – gubitak, brige
VIDRA -sanjati vidru simbolizuje sreću, razigranost i dobro raspolozenje. Vi se krećete kroz vaš emotivni život sa lakoćom i radošću.
VILA – skora veridba, sreća
SANOVNIK VILJUŠKA -sanjati viljušku  predstavlja produžetak vašeg domašaja. Vi ste na pravom putu ka ostvarivanju vaših ciljeva.
u snu biti izboden viljuškom ukazuje na to da ste previše izbirljivi sa idejama .Ako ste u snu videli da neko jede sa viljuškom san označava da će sve vaše trenutni brige biti razjasnjene kroz pomoć prijatelja.
SANJATI VINO -u snu piti vino simbolizuje svečanosti, proslave, drugarstvo, zadovoljstvo i uspeh. Vi ste zadovoljni načinom na koji vaš život prolazi.Da sanjate da razbijate  boce vina označavaju preterivanje u vašim željama i strasti.

VINOVA LOZA – ne mešaj se u tuđi posao, šteta
VINOGRAD – videti: najzad ćeš biti srećan; – jesti grožđe u vinogradu: žena će te ismejati
SANOVNIK VIOLINA -u snu videti ili čuti violinu simbolizuje mir i harmoniju u vašem budnom životu. Ako je violina slomljena, onda to znači odvojenost, tugu, i žalosti.Svirati violinu u snu označava čast i prefinjenost. Bićete dobro priznati za svoj rad.

SANOVNIK VITEZ -sanjati  viteza  označava čast, zaštitu i bezbednost.Vitez se može videti kao spasilac ili neko ko vas obara s nogu, kao “vitez u sjajnom oklopu”.
Da sanjate da ste vitez ukazuje na to da ste se priznati kao osoba dobrog karaktera imate poverene moći i autoritet.

VIŠNJA – brati: brige – jesti: nećeš dobiti ono što ti je obećano
VO – sreća u ljubavi, ne oklevaj u namerama

VODA –pročitaj detaljnije…šta znači sanjati vodu

VODENICA – vidi: MLIN
VODENIČKI KAMEN – nesreća
SANJATI VODOPAD -vodopad u snu je simbol opustanja.Vi cete se osloboditi sve napetosti  i negativnih osećanja. Alternativno, san predstavlja licne ciljeve i želje. Konkretno, ako je vodopad  jasan, onda to predstavlja revitalizaciju, regeneraciju i obnavljanje.
Da sanjate da ste na dnu vodopada sugeriše da se osećate emocionalno preplavljenim. Vi imate teškoće u borbi sa svojim osećanjima.
VODOSKOK – ideš u susret željama, veselje

VOZ-pročitaj detaljnije…šta znači sanjati voz

VOZITI SE KOLIMA – u običnim: nezgode, svađe; – u svečanim(fijaker, luksuzni automobil): napredak u službi; – prevrnuti se u vožnji: neprijatan doživljaj
VOZNA KARTA – kraće putovanje
VOJNIK BITI – očekuje te naporniji posao
VOJNIKA VIDETI – svađa, inat
VOJSKA – svađa, inat, požar, glad, skupoća
VOLJENA OSOBA – ljubav ti se ljubavlju uzvraća
VOSAK – varaju te

SANJATI VOĆE -sanjati voce označava rast, napredak i finansijski rast , takođe simbolizuje požudu i seksualnost. Konkretno, zeleno voće u  snu označava vašu užurbanost i napore. Vi treba da radite više i duže kako bi se postigla svoje ciljeve.Ako je plod zreo, onda to predstavlja plodnost. Vi želite dete, ili ste spremni da imate dete.Trulo / kiselo voće predstavlja propuštene prilike za rast i zadovoljstvo. Alternativno, to ukazuje na situaciju ili vezu koja se završila prerano. Vi izražavatei žaljenje.
Da sanjate da kupujete ili prodajete voce pokazuje da se vaši napori rasipaju u jalovom nastojanju.

VOĆNJAK – videti: nesuglasice u ljubavi; – šetati po voćnjaku: bezbrižan život

VRANA -sanjati vranu predstavlja smrt i tamnije aspekte vašeg karaktera. Alternativno, vrana može prenositi poruku iz podsvesti.

VRAPCI – da lete: prazna obećanja; – hvatati ih: neočekivani radostan susret; – na krovu: bićeš ismejan; – veliko jato: propast, sekiracija

VRATA -pročitaj detaljnije…šta znači sanjati vrata

VRAČARA – imaš velikog neprijatelja

VRAČARIJE SLUŠATI – ne veruj sve što ti se priča, prevara, obmana

VRBA – videti: sreća, poštenje; – seći: očekuju te tužni dani

VRETENO – uspeh, skora sreća, svadba

VREĆA (džak) – puna: povećava ti se imovina; – prazna: preti ti šteta, žalost, brige; – nositi: malo više ceni tuđi rad; – poderana: imaćeš teškoća u poslovima

VRPCA (pantljika, traka) – nesreća, ogovaranje, žalost, nevolji nikad kraja

VRT – vidi: BAŠTA

VRUĆINA (žega) – smanji svoje prohteve

VRŠIDBA – videti: uspeh u poslu, bogatstvo; – učestvovati u vršidbi: slabo si nagrađen za tvoj rad, mukotrpan posao

VUKOVI,VUK –pročitaj detaljnije…šta znači sanjati vuka,vukove

VULKAN – ugušen: iznenadni dobitak; – da radi: očekuje te velika promena, prijatno iznenađenje

VUNA – češljati: neslaganje sa okolinom, prevara; – kupovati: uskoro ćeš dobiti priznanje