Sanovnik sanjati na N

NAGRADA – troškovi u kući
NADGROBNI GOVOR – oprostićeš se tuge i lošeg raspoloženja
NADGROBNI SPOMENIK – žalost
NAKIT – kupovati: zapašćeš u dugove, svadje – naći: budi štedljiv pa ćeš uspeti – dobiti: uvlačiće te u nepoštenu radnju – izgubiti: pretrpećeš neku štetu, bolest; – poklanjati: srećne si ruke u poslu; – kititi se nakitom: prazne želje koje se neće ostvariti.
NAMIGIVATI – nekoga ćeš obradovati
NAORUŽAN BITI – svađa sa ženskom osobom
NAOČARE– nositi: manji problemi; – razbiti:plaši vas istina – izgubiti: pripazi se na putu; – kupovati: šteta zbog brzopletosti

NAPADNUT BITI – doživećeš neku neprijatnost
NARUKVICE – videti: suviše si skroman, nepotrebni troškovi; – nositi: dobićeš poklon, prijatna poseta; – zlatne: skora radost, bogatstvo, čast
NASIP – videti: nekome ćeš se poveriti; – praviti nasip: istrajnost vodi uspehu; – rušiti: uzdaj se use i u svoje kljuse; – ići po nasipu: dolaze ti bezbrižni dani
NASLEDJE – očekivati: oslobodićeš se briga i neprilika; – dobiti: siromaštvo; – izgubiti: smrtni slučaj
NAĆI NEŠTO – ne očekuj ništa dobro

NEBO –sanjati vedro nebo  označava nadu, mogućnosti, kreativnost, mir i slobodu izražavanja.
Sanjati nebo crvene boje predstavlja opasnost koja se nazire. Alternativno, to sugeriše da se nešto privodi kraju. Ako je nebo belo, onda to simbolizuje želje.Šareno nebo u  snu označava romansu. Zelena boja neba u snu simbolizuje velike nade.
Ako ste sanjali da nebo pada predstavlja vaš strah od nepoznatog. Vi smatrate da su vaše nade i snovi propali. Možda ste bili previše idealistički nastrojeni, a san je pokušaj da se vratite u realnost.
Ako sanjamo da nešto pada sa neba to označava  pesimistički stav.

NEVIDLJIV – biti nevidljiv u snu: uzaludne nade; – imati posla sa nevidljivim bićima: ne daj se zbuniti

NEVINOST IZGUBITI – pretrpećeš veliku sramotu

NEM – biti: poniženje; – videti: nagrada, položaj

NEMAN – poslovni neuspeh, brige, strah
NEPRIJATELJ – pročitaj detaljnije…. šta znači sanjati neprijatelja

NERASPOLOŽEN BITI – dobićeš loše vesti

NESVESTICA – pasti u nesvest: odustani od započetog posla, gubitak; – videti drugog u nesvestici: sreća ti se osmehuje
NESREĆU DOŽIVETI – prijateljska uteha
NIMFA – male nesuglasice u ljubavi
NOVAC – pročitaj više….šta znači sanjati novac
NOVINE ČITATI – vreme je novac, dobar glas
NOVOGODIŠNJA JELKA – velika radost u kući
NOVOROĐENČE – svoje: želja će ti se ispuniti; – tuđe: sreća u kući
NOVOSTI ČUTI – promene u životu

NOVČANIK –ako ste videli svoj novčanik u snu to simbolizuje Vaš sopstveni identitet ili finansijsku sigurnost.Ako sanjate da je vaš novčanik ukraden san ukazuje da neko pokušava da vas iskoristi . Možda vam je neko “ukrao” srce.Takodje sanjati gubljenje novčanika sugeriše da treba da budete oprezniji i pažljiviji po pitanju potrošnje i finansija. Treba da budete odgovorniji za svoj novac.Alternativeli, gubiti novčanik u snu ukazuje na to da gubite dodir sa vašim pravim identitetom. Javljaju se neki strahovi u odnosu na promene i neizvesnosti koji se dešavaju u vašem životu. Sanjati prazan novčanik  predstavlja finansijske brige. Alternativno, to se odnosi na emocionalne praznine ili unutrašnje praznine.

NOGE –ako ste videli svoje noge u snu to ukazuje  da ste povratili poverenje u sebe i da ste spremni da ustanete i preuzmete kontrolu ponovo. To takođe podrazumeva napredak i sposobnost da se krećete kroz život. Ako vidiš tuđe noge, onda to predstavlja tvoje divljenje za tu osobu . Treba da usvojite neke od načina na koje ta osoba radi stvari.Ako ste sanjali da je vaša noga ranjena ili osakaćena to označava nedostatak ravnoteže, autonomije, odnosno samostalnosti u vašem životu.Možda niste u stanju ili ne želite da se borite za sebe. Možda vam nedostaje hrabrosti. Ako je u vašem snu  jedna od vaših nogu  kraća od druge, onda to sugeriše da postoji neki nesklad u nekom aspektu vašeg života. Vi postavljate veći naglasak i težinu na jednu stvar, dok ignorišete druge važne aspekte na koje je potrebno obratiti pažnju takodje. Ako ste žena i sanjali ste da su vaše noge dlakave, onda san sugeriše da ste previše nadmeni. Ako pokušavate da prikrijete svoje dlakave noge, onda to ukazuje na vašu  agresivnu prirodu.Ako sanjate da imate tri ili više noge san označava da ste preduzeli previše projekata. Vi uzimate da radite na više stvari ali ne postižete i nemožete sve.

NOŽ –ako u snu nosite nož to označava bes, agresiju i / ili odvajanje. Možda postoji nešto u vašem životu što treba da se iseče i čega se treba otarasiti. Možda  je potrebno prekinuti neke veze. Alternativno, nož se odnosi na neke seksualne tenzije ili seksualne konfrontacije.Ako ste  sanjali da ste ranjeni nožem to je simbol  životinjske agresije.Videti nekoga u snu da drži nož sugeriše da vam nedostaje kontrola ili moć u situaciji ili odnosu. Alternativno, osoba koja drži nož u snu može biti simbol dominantne muške figure u vašem budnom životu.

NOJ –sanjati noja  ukazuje na to da niste okrenuti realnosti. Možda postoji situacija koju niste spremni da prihvatite. Alternativno, nojevi mogu da simbolizuje istinu i pravdu.Nojevo jaje u snu simbolizuje preporod.

NOKTI – Pročitaj detalnije…sanjati nokte

NOS –ako ste videli svoj nos u snu to označava svestan napor da se postigne sve što ste izabrali i što nastojite da preduzmete.Nos predstavlja energiju, intuiciju i mudrost.San može sugerisati potrebu da saznate više o nekoj situaciji iz prve ruke. Alternativno, nos simbolizuje radoznalost. Možda ste se mešali u situacijama i stvarima koje nisu vaša posla. Ako sanjate davaš nos raste, onda se sugeriše da ste  lagali ili  bili nepošteni.ako sanjamo da nam dlake  rastu na nosu ili iz nosa to označava  jaku volju i čvrst karakter.Ako ste sanjali da imate krvav  nos to znači da je vaša ličnost  pod napadom.

NOSAČ – videti ga: poslovni neuspeh, manji gubitak, okani se tvojih mana; – da te nešto posluša: iskrena prijateljska pomoć

NOSILA – nasledstvo, nekome: nezgoda, smrt

NOĆ – ne očekuj ništa dobro od okoline

NUŽDU VRŠITI – veliku ili malu…sanjalac želi da “izbaci sve iz sebe”, sva negativna i loša osećanja.Ovaj san je neka vrsta upozorenje onom ko sanja da mu je potrebno veliko emotivno pročišćenje i pražnjenje.