Sanovnik sanjati na L

LABORATORIJA -ako sanjate da ste u laboratoriji to sugeriše da eksperimentišete sa svojim osećanjima, verovanjima, ili strahovima. Vi testirate sebe ili neku vezu. Alternativno, biti u laboratoriji znači da prolazite kroz neku vrstu transformacije.
LABUD – sreća u braku.
LAV -pročitaj više….šta znači sanjati lava
LAVEŽ PASA – neprijatno iznenađenje
LAVINA – opasnost se približava
LAVIRINT -ako ste sanjali da ste u lavirintu to pokazuje vaše želje da dođetete do centra nekih pitanja ili problema. Alternativno, to sugeriše da se osećate zarobljeni u nekoj situaciji. Osećate da ste  izgubljen i da nema izlaza.
LAGATI – sam lagati: neuspeh, brige, beda; – slušati laži: neko će te nasamariti
LADJA (brod) – videti: čuvaj se ogovaranja, nesigurna ljubav, kratkotrajna neprijatnost; – voziti se: dobre vesti, sreća, radost; – da tone ili gori: gubitak, neprijatne vesti, žalost; – velika: iznenadna sreća; – mala: skromna služba; – u pristaništu: smrt u familiji; – na pučini: doživećeš neprijatnost; – u buri: opasnost se nadvila nad tvojim domom; – oštećena ili nasukana: doći će kraj tvojim brigama
LAŽNO SVEDOĆITI – doživećeš sramotu
LALE (cveće) – ne budi gord i lakomislen
LAMPA – da gori: želja će ti se ispuniti, radost; – ugašena: smrtni slučaj u okolini, gubitak
LAN – obogatićeš se, blagostanje u kući
LANAC – sanjati lanac  označava vašu potrebu da se oslobode  rutine, stare ideje, ili odnosa.
LANCIC-ljubavni uspjeh i sreća
LASICA – bićeš izložen pohlepnim željama
LASKANJE SLUŠATI – budi oprezan
LASKATI NEKOME – razočaraćeš se
LANE-dozivecete dugu starost i imacete srecan zivot.
LASTE – da lete: dobićeš prijatnu posetu; – da uleću u kuću: iznenadna sreća i radost; – na gnezdu: dobićeš poklon; – da grade gnezdo: ljubavni i poslovni uspeši

LED– led u  snu ukazuje da nedostaje protok ideja i misli. Vi ne vidite bilo kakav napredak u svom životu. Alternativno, možete se osećati emotivno paralisano ili kruto. Potrebno je da bolje izrazite svoja osećanja i da drugi znaju kako se osećate.
Ako ste sanjali hodanje po ledu to pokazuje da stojite na klimavom tlu. Morate da nastavite sa oprezom u nekoj stvari ili situaciji. Alternativno, san podrazumeva da preduzimate rizik a ne bi trebalo to da radite.
Okliznuti se na ledu simbolizuje vašu nesigurnost po pitanju  samopoštovanja. Takođe može biti prepreka ispred vas.

LEDJA – pročitaj detaljnije…ledja

LEŽATI – sam u krevetu: žalost, tuga; – sa suprotnim polom: nabediće te nevinog; – na travi: naći ćeš srcu utehe
LEJE U BAŠTI – očekuju te patnje
LEKAR – bolesnima znači ozdravljenje; – zdravima: da čuvaju poslovnu tajnu, bolest; – razgovarati sa lekarem: želja ti se neće ispuniti
LEKOVI – sam uzimati: čuvaj se pijanke, nesreća; – drugima davati: sreća, blagostanje
LEKOVITO BILJE – ozbiljno obolenje
LEPEZA -san pokazuje da treba da posvetite više pažnje sebi i da sebi češće ugadjate.
LEPITI NEŠTO – savest ti je nemirna
LEPTIR -sanjati leptira označava dugovečnost, kreativnost, romansu, radost i duhovnost. Možda počinjete novi način razmišljanja. Ili ste u nekoj vrsti transformacije. Alternativno, leptir se odnosi na vaše potrebe da se skrasite. Vama nedostaje fokus u vašem životu. Vi imate tendenciju da budete površni  i da skačete sa jedne stvari na drugu.
Sanjati dva leptira predstavlja romantiku i dug i srećan brak. Ako vidite nekoliko leptira u svom snu, onda  to simbolizuje prihvatanje, rast, inspiraciju, i slobodu.
Uhvati ili ubiti  leptira u snu sugeriše da ste suviše površni. Alternativno, san o hvatanju leptira se odnosi na vašu  posesivnu prirodu.Mrtav leptir u vašem snu se odnosi na vaše nerealizovane ciljeve.
LESTVE – videti: savladaćeš teškoće; – penjati se: unapređenje, poslovni uspeh

LETVE – videti: bolest, male neprijatnosti; – zakivati: smrtni slučaj
LETETI,LETENJE– pročitaj više…šta znači sanjati letenje

LEŠ – vidi: MRTVAC

LEŠNIK -ako jedete lešnik u  snu to predstavlja neuprljanu ljubav ,odanost i čast.Nema sumnje ili nepovjerenja u vašoj vezi,braku ili prijateljstvu..

LICE… -pročitaj više… lice

LIVADA – nepokošena: radost, ljubavni sastanak; – pokošena: okružen si zavidljivcima
LIKER PITI – neko će te preplašiti, radost ti je kratkog veka
LIMUN -videti limun u  snu ukazuje na inferiornost.
Jesti ili sisati limun u  snu se odnosi na vaše potrebe za čišćenjem ili lečenjem.
Ako ste sanjali da ste iscedili limun to pokazuje vašu potrebu da budete ekonomičniji.
LIPA – videti: bezbrižna budućnost, sreća; – penjati se na nju: želja će ti se ispuniti; – brati cvet sa lipe: ljubakanje
LISICA -sanjati lisicu  predstavlja domišljatost, lukavstvo i snalažljivost. Možda  vam san govori da treba više pažnje da polažete na ove osobine u vašem budnom životu.Lisica takođe može simbolizovati nekoga u vašem budnom životu koji je lukav i podmukao. Alternativno, videti lisicu u  snu ukazuje na period izolacije ili usamljenosti.

LISICE NA RUKAMA (okovi) – nečista savest
LIFT – neko će ti pomoći u nevolji
LOBANJA – imaćeš briga na pretek, nesreće.
LOV -ako ste  sanjali da ste u lovu sugeriše da težite  da sprovedete neku unutrašnju želju, bilo emotivno ili fizički.Lov može simbolizovati potragu za seksualnim partnerom.
LOKOMOTIVA -sanjati lokomotivu  odnosi se na veliku želju da napredujete i uspete u životu. Alternativno, lokomotiva predstavlja teret koji nosite sa sobom tokom svog života.
LOMAČA (velika vatra) – sudbina ti je sve gora i gora, sukob sa moćnim čovekom, nevolja

LONAC -sanjati lonac  predstavlja stavove.San može otkrivati skriveni bes ili frustraciju.  Sanjati da lonac ključa sugeriše da ste puni entuzijazma, uzbuđenja ili ideja. Alternativno, ključanja lonac ukazuje da imate više opterećenja nego što možete da podnesete.
LOPATA -Vi ste u potrazi za novom razumevanjem vašeg istinskog Sopstva. Alternativno, lopata znači da se previše  trudite u pronalaženju istine i rešavanju nekog problema.
LOPOV – videti ga: neprijatna avantura; – uhvatiti ga: predstoji ti opasnost; – biti lopov: sreća u ljubavi; – zateći ga u stanu: izbeći ćeš nesreću; – juriti ga: budi oprezan kod nove ljubavi
LUBENICA – sanjati lubenicu predstavlja emocije ljubavi, želje, požude i vatrene strasti . Trudnice često sanjaju lubenicu verovatno zbog svojih promenjenih tela. Alternativno, lubenice simbolizuju slobodno vreme, i relaksaciju.

LUDNICA – videti: bolest; – biti u njoj: poslovi će ti poći nizbrdo
LUK – kajanje, suze, neugodnosti, sirotinja, tuga
LULA – videti je: pre “akcije” dobro razmisli; – pušiti lulu: zdravlje, miran život
LUMPOVATI – pazi da ne postaneš tvrdica
LUPANJE ČUTI – dobićeš uznemiravajuće vesti
LUSTER – upaljen-bleštav: radostan događaj u kući; – ugašen: neizvesni i nesigurni poslovi
LUTATI – vidi: ZALUTATI
LUTKA -ovaj san pokazuje vaše želje da budete neko drugi i da pobegnuete iz svojih sadašnjih problema i odgovornosti.San može biti metafora za nekoga koga zovete “lutko”.Ako ste sanjali da se igrate sa lutkom to predstavlja nedostatak komunikacije između vašeg svesnog i podsvesnog uma.San, takođe ukazuje na nezreo stav prema suprotnom polu.