Tražiti nešto ili nekoga u snu

Svi mi, bar jednom u životu, imamo neki čudan san koji nas natera na razmišljanje šta zapravo znači. Na primer, sanjate da tražite nekoga. Ovaj san se može protumačiti na mnogo načina i zato je važno da osoba koja ima ovakve snove razmisli i analizira koje se tumačenje najbolje uklapa u njegovu/njenu trenutnu životnu situaciju i prilike.

Snovi su uvek predstavljali zagonetku za ljude. Zašto uopšte sanjamo? Postoji li neko značenje stvari koje vidimo u snovima? Da li su snovi na neki način povezani sa „pravim“ životom? Ovo su neka od pitanja koja decenijama teraju na razmišljanje psihoanalitičare, terapeute i tumače snova. Prema Sigmundu Frojdu, naši snovi su zapravo potisnute potrebe i emocije koje ne možemo da izrazimo na javi jer se od nas očekuje da se uklopimo u društvene norme i živimo „po pravilima“. Ipak, negde dugoko u nama te potrebe ostaju u našoj podsvesti i izražavaju se „prerušene“, odnosno kroz snove. Zato ljudi mogu zapravo spoznati svoje pravo ja i slušati onaj unutrašnji glasić ako mogu da razumeju šta im snovi poručuju.

Sudeći po jednoj teoriji, potraga za nekim je zapravo potraga za onim što nam fali u životu i pokušavamo to da nađemo. „To“ što nam fali u životu može biti ljubav, spokoj, novac, sreća, duhovno prosvetljenje, rešenje problema u kom se nalazimo itd. Ukratko, tražiti nešto ili nekog u snu se može odnositi na nešto fizičko, mentalno, emotivno ili čak i duhovno.

Analizirajte odnose i situacije sa kojima se trenutno suočavate. Kada uradite ovo, mnogo lakše ćete naći vezu između sna i onoga što vam se dešava u životu. Ako na kraju nađete poveznicu i shvatite šta vam je potrebno u životu, počnite da radite na tome da to i pronađete.

Druga teorija o snovima u kojima tražite nešto ili nekog kaže da ako sanjate da tražite nekog koga poznajete, to znači da se bojite da će se vaš odnos sa tom osobom na neki način pogoršati. San takođe može značiti da ponovo pokušavate ili želite da ponovo izgradite vezu koju ste imali sa tom osobom i povratite taj nivo intimnosti.

Ključ tumačenja vaših snova leži u vašoj povezanosti sa osećajem samopouzdanja, vašim osećanjima, mislima i intuicijom. I na kraju, ako se ovakav san često ponavlja, a vi ne možete da shvatite šta se krije iza njega, popričajte sa nekim terapeutom ili analitičarom snova. Ovi profesionalci vam mogu pomoći da rasumačite svoje snove i poduče vas kako da ih iskoristite da bolje upoznate sebe i poboljšate svoje odnose sa ljudima.