Sanovnik sanjati na O

OBESITI SE –  nesreća
OBLACI – sanjati baršunaste, bele oblake  označava unutrašnji mir, harmoniju duhovnost i saosećanje.Pitanje u vašem budnom životu mogu da se raščišćavaju.Ako ste u snu videli tamne olujne oblake to simbolizuje depresiju ili bes. To ukazuje na predstojeću erupciju emocija. Alternativno, to predstavlja nedostatak mudrosti ili konfuziju u nekim situacijama. Dakle, san može biti metafora za “zamagljeni” način razmišljanja.
OBLAČITI – sebe: otkriće se tvoja tajna – drugoga oblačiti: pomažeš nekoga ko to ne zaslužuje – decu oblačiti: radost

OBRAZ–pročitaj detaljnije……obraz
OBRVE NEGOVATI – radostan događaj na pragu
OBUĆA – nova: prijatne vesti; – pocepana: dobićeš suparnika u ljubavi
OBUĆAR – dobićeš nepoželjne goste
OVAN – videti ovana: žena će te napustiti ili izneveriti, tvrdoglavost; – zaklati ga: žalost u kući

OVCE –pročitaj detaljnije…… šta znači sanjati ovce
OGLAS – čitati ih: radost i veselje
OGLAŠAVATI (objaviti nešto) – uzaludne nade

OGLEDALO –sanjati svoj odraz u ogledalu sugeriše da treba da razmišljate o vašem unutrašnjem biću.Odraz u ogledalu predstvlja kako sebe doživljavate i kako želite drugima da vas vide.Ono što vidite je vezano za vaš personu i podsvesti. Videvši slike kroz ogledalo može biti bezbedan način za vas da razmislite i / ili se suočite sa materijalom iz podsvesti. Ogledala simbolizuju maštu i vezu između svesnog i nesvesnog. Ako ste razbili ogledalo u svom snu to sugeriše da ste razbili staru sliku o sebi. Možda se stavili tačku na staru naviku. Slomiti ogledalo je stari simbol za sedam godina loše sreće.Ako ste videli napuklo ili slomljeno ogledalo u vašem snu to. predstavlja lošu ili iskrivljenu sliku o  samom sebi. Alternativno, to znači da ste stavili tačku na svoje stare navike.ako ste sanjali zamagljeno ogledalo to označava magloviti koncept  i zbunjenost u vašim životnim ciljevima. Vama nedostaje jasnoća ciljeva.
OGNJIŠTE – okućićeš se, prijatna poseta
OGOVARANJE – čuti ogovaranje: budi oprezan; – ogovarati nekoga: neko će te natočiljati

OGRLICA – zlatna: briga; – srebrna: svađa; – biserna: nesloga u braku; – dobiti: nova ljubav; – pokidana: žalost; – izgubiti ogrlicu: snaći će te nevolja; – naći ogricu: iznenadna sreća
OGRTAČ – obući: dobitak, uspeh; – svući: pretrpećeš štetu; – preširok: neko će te izigrati; – kupaći ogrtač: smrtni slučaj
ODELO – nositi, videti, kupovati, oblačiti – belo: sreća u ljubavi i poslu – novo: dobitak, zaljubićeš se – crveno: prevara, ljubavni jadi; – zuto: ljubomora, prevara; – šareno: nepristojno ponašanje – tamno: imaš prednost pred suparnikom; – staro ili prljavo: gubitak ugleda, bolest; – poderano: osramotićeš se – zakrpljeno: više skromnosti; – crno: svađaćeš se;- preširoko: postaješ nezasit; – pretesno: naći ćeš se u oskudici
ODLIKOVANJE – čeka te visok položaj ili nagrada
ODMOR DOBITI – veseo i prijatan provod
ODRON ZEMLJE NA PUTU – oklevetaće te
OKOVI ZA LJUDE – na sebi: čuvaj se zavidljivaca; – na drugome: hapsenje, svađa; – stavljati okove: ženidba
OLOVKA – neko će ti se obradovati
OLTAR – bračnima: dobitak, poboljšanje života; – nebračnima: brak, veridba

OLUJA (nepogoda)-pročitaj više….oluja
OPADANJE KOSE,OĆELAVITI-pročitaj detaljnije…šta znači sanjati opadanje kose
OPANCI – celi: brige – pocepani: bolest; – novi: radost – obuven biti u opanke: sreća
OPASNOST – videti neku opasnost: nesreća u porodici ili blizoj okolini; – biti u opasnosti: bolest, trzavice
OPERA – povećaće ti se porodica
OPERACIJA – videti: čeka te bolnica; – biti operisan: bićeš izlečen, oslobodićeš se briga; – nekome: neprijatna promena

OPIJUM (droge) – videti: nesreća- uživati: teško oboljenje, gubitak ugleda
OPKLADA – šteta, ne upuštaj se u rizik
OPKOLITI NEKOGA – ne upuštaj se u sumnjive poslove
OPKOLJEN BITI – čuvaj se protivnika
OPLAKIVATI NEKOGA – naljutiće te tvoji protivnici
OPLJAČKAN BITI – veoma si nepažljiv prema dragoj osobi
OPLJAČKATI NEKOGA – nećeš moći sačuvati tajnu

ORANICA – obrađena: dobitak ispunjenje želja- neobrađena: brige- orati: sreća, rodna godina
ORAO,SANJATI ORLA– ako ste videli orla u svom snu to simbolizuje plemenitost, ponos, žestinu, slobodu, superiornost, velikodušnost i moćnu intelektualnu sposobnost. Orao takođe predstavlja samoobnavljanje i vaše veze sa vašom duhovnošću. Vi će se boriti žestoko i hrabro da ostvarite svoje najveće ambicije i želje. Ako vidite gnezdo mladih orlova, onda to  predstavlja pozitivan znak daćete se popeti na vrh društvene lestvice.
Ako ste videli vezanog orla to predstavlja očajničku situaciju u kojoj se osećate ograničeno i zatvoreno. Vi niste u situaciji da se izrazite i da budete ko zaista želite da budete.
Sanjati da ste ubili orla označava  bezobzirnost. Vi nećete dozvoliti da vam bilo šta stoji na putu ambicija i ostvarenja ciljeva, čak i ako to znači da boli one oko vas.
ORATI – dobar znak za sve što započneš
ORAH –orasi predstavljaju radost i izobilje.
ORGIJANJE,ORGIJE –sanjati orgije  označava potisnute seksualne želje i strast.Možda ste suviše konzervativni u vašem seksualnom životu i treba da eksperimentišete. To takođe može da znači da postoji neka vrsta konfuzije u tome kako i gde distribuirate svoju energiju.
ORGULJE – zdravlje, veselje, sreća
ORDEN – videti: tvoje zasluge biće priznate – nositi: čast, položaj- dobiti orden: tvoji prijatelji nisu mnogo izdašni, neko ti je neiskren
ORMAN – pun: blagostanje- prazan: neko će te pokrasti ili oštetiti – mali: dug život- nov: još si naivan
ORUŽJE – ako ste u snu  videli ili držati oružje to ukazuje na potrebu da se branite i štitite sebe emotivno i / ili fizički. Javljaju se neki konflikti u vašem budnom životu. Alternativno, san može da ukaže na vašu skrivenu želju da naudite nekom. Vaš san pruža sigurno utočište za izražavanje ove želje. U snovima, oružja takođe često imaju seksualne konotacije.

OSA –sanjati osu označava zlo, bes i negativna osećanja. Ako ste sanjali da vas je ujela osa to ukazuje na to da postoji neka mržnja usmerena ka vama. To se takođe odnosi na to da vam neko zavidi.Ubiti osu u snu označava vašu neustrašivost u borbi protiv  protivnika i za pravdu.
OSVETA – tebi da se svete: skora nesreća, ožalostićeš nekoga – ti da se svetiš: dobićeš spor ili parnicu, osvetlaćeš obraz
OSEKA – sreća ti je promenljiva
OSLEPETI – smrt u porodici
OSRAMOTITI NEKOGA – jednog protivnika imaš manje
OSRAMOĆEN BITI – otkriće se tvoja tajna
OSTARITI – čeka te dug život
OSTRVO –u snu videti ili sanjati da ste na ostrvu označava lakoću, relaksaciju i comfor.San vam kaže da vam je potreban odmor i bekstvo od potresa u vašem životu. Vreme je za malo samoće.Sanjati da ste nasukani na ostrvu sugeriše da treba da se udaljite od zahteva vašeg svakodnevnog života. Ili možda pobegnete od neke situacije, umesto da pokušavate da se suočite. Alternativno, san znači da  se osećate odsečenim  od društva.
OSUĐENIK – videti ga: velika briga, prevara; – biti osuđenik: pretrpećeš štetu

OTAC,OCA –pročitaj detaljnije…šta znači sanjati oca
OTETI NEŠTO – nesloga u braku, svađa među zaljubljenima
OTPUŠTEN BITI IZ SLUŽBE – snaći će te beda
OTROV –ako ste videli otrov u snu to označava da je potrebno da se oslobodite nečega ili nekoga u vašem životu ko Vam izaziva mnogo bolesti i muka. Potrebno je da se očistite od negativnosti u svom životu.Sanjati da pijete ili udišete otrov ukazuje da imate nešto u sebi što je štetno za vaše zdravlje. Ovo može biti osećanja gorčine, ljubomore ili druga negativnih osećanja koja su neprijatna.
OĆORAVITI – snaći će te neko zlo
OFICIR – do slave i časti teško ćeš doći
OČEKIVATI NEKOGA – razočaraćeš se
OČEKIVATI NEŠTO – brige na poslu
OČI –ako ste videli svoje oči u snu to predstavlja prosvetljenje, znanje, razumevanje,  i intelektualnu svest, podsvesni misli mogu doći na površinu.Levo oko je simbol Meseca, dok desno oko predstavlja sunce. Ako sanjate nečije oči u snu, onda to ukazuje na emocionalnu ili intimnog vezu sa tom osobom.Ako sanjate da imate nešto u oku to predstavlja prepreke na vašem putu. Alternativno,san može predstavljati vaš kritički stav i kako ste skloni da vidite greške u drugima. Ako sanjate da je vaša boja očiju  drugačija, onda to podrazumeva da morate promeniti plan o nekom pitanju.
OČUH – pašćeš u dugove
ODŽAK – bez dima: oskudica; – sa dimom: dobra služba, uspeh; – sa plamenom: dobitak, blagostanje
ODŽAČAR – sreća
OŠTRITI NEŠTO – brige