Sanovnik sanjati na Š

ŠAL SANJATI – preti ti nesreća

ŠALA – ŠALITI SE – pripazi sta govoriš u društvu

ŠAKEdetalnije tumačenje simbola šake

ŠAMAR – dati: imaćeš posla sa sudom; – dobiti: beda na pragu
ŠAMPANJAC PITI – sreća ti je kratkog veka
ŠAPTATI – ne navodi druge na zlo
ŠARGAREPA (mrkva) –sanjati šargarepu označava obilje i plodnost.Jesti šargarepu u  snu ukazuje na jasnoću. Vi ćete videti nešto mnogo jasnije.
ŠATOR –ako sanjate da ste u šatoru ukazuje da vam je potrebna privremena promena u Vašoj dnevnoj rutini.Treba da iskoristite slobodno vreme i pobegnete iz svakodnevne rutine. Alternativno, san može da znači nestabilnost i nesigurnost u trenutnoj situaciji.
ŠAH –videti ili igrati šah u snu ukazuje da treba da pažljivo razmislite o situaciji pre donošenja odluke. Svetli i tamni kvadrati na šahovskoj tabli simbolizuju pozitivne (pro) i negativne (kon) situacije.Alternativno, san znači da više nemate kontrolu nad situacijom.
ŠETATI SE – sam: čeka te sreća i radost – u društvu: teškoće u poslovima
ŠEĆER –ako ste videli ili jeli šećer u snu predstavlja zadovoljstvo i uživanje kojeg se odričete u vašem životu. Ponekad morate da se prepustite i ne brinite o posledicama.

ŠEF –sanjati svog šefa  predstavlja autoritativna stranu Vaše ličnosti. Vaš šef i njegova uloga u snu može otkriti Vaše samopouzdanje jer san govori o vašim pitanjima kontrole i autoriteta.Negativno,šef u  snu može simbolizovati vaša ograničenja i nedostatak slobode .Ako u snu osećate da se plašite svog šefa to pokazuje vaš strah od autoriteta.Smatrate da neko drugi uredjuje vaš život ili diktira šta možete i šta ne možete uraditi.Razmislite takođe odnosu koji imate sa svojim šefom. San može da ukaže na postojanje stresa ili na pitanja koja obavezno treba da budu rešena.

ŠEŠIR –ako ste videli ili nosili šešir u snu to ukazuje  da krijete nešto ili da se nešto prikriva od vas. .Da sanjate da nosite različite šešire simbolizuje različite uloge koje imate u vašem budnom životu.Ako sanjate da menjate šešire to pokazuje  da se vaši stavovi i misli menjaju.
ŠIBA ŠIBANJE – brige, nevolje
ŠIBICE – dobitak, prijatno iznenađenje
ŠIVAĆA MAŠINA – napredak u domaćinstvu
ŠIKARA – imaćeš mnogo muke da konačnog uspeha
ŠINTER – šteta tuđom krivicom, svađa
ŠIPAK – brati: neko će te zavoleti; – jesti: postaćeš predmet divljenja; – videti: neprijatnost zbog ogovaranja
ŠITI NEŠTO – neko će te obradovati
ŠIŠARKA – bogata ženidba – udadba

ŠKOLA –ako sanjate da ste u školi to označava osećanja neadekvatnosti i detinjstu nesigurnosti koju nikada niste prevazišli . To može da se odnosi na strahove u vezi vaših znanja i sposobnosti. Ako ste još uvek u školi i sanjate o školi, onda san može biti samo odraz vašeg svakodnevnog života i nema poseban značaj.Alternativno, san koji se odvija u školi može biti metafora za lekcije koje su uče iz vašeg budnog života.Ako sanjate da ste u potrazi za školom sugeriše da treba da proširite svoja znanja i više učite.Ako sanjate da ste u novoj školi znači da se osećate van mesta u nekoj situaciji. Ili možda postoji nova lekcija koju treba da naučite.Ako sanjate da ste bežali iz škole znači da niste bio prijemčivi za nove ideje i stavove. Niste naučili iz svojih prethodnih grešaka.

ŠKOLJKE –san sa školjkama označava vašu unutrašnju želju da budete zaštićeni, nahranjeni i izolovani od zivotnih problema. To takođe ukazuje na to da se sami zatvarate emotivno. Vi nastojite da svoja osećanja zadržite u sebi.

ŠKORPIJA –škorpija u snu predstavlja situaciju u vašem budnom životu koja može biti bolao ili uvredljiva. Škorpija takođe ukazuje na prisustvo destruktivnih osećanja, “bockanja” primedbi, gorkih reči i / ili negativnih mislima koje izražava,a usmereno protiv vas. Škorpija je takođe simbol smrti i ponovnog rađanja. Potrebno je da se otarasite starog da biste napravili mesta za nešto novo. Alternativno, škorpija predstavlja osobu koja je rođena pod astrološkim znakom Škorpije .
ŠLEM (kaciga) –šlem u snu simbolizuje zaštitu. On takođe ukazuje da je potrebno da bolje čuvate svoje misli i ideje.

ŠLJIVE – videti: veselje, bogatstvo, dobitak; – jesti šljive: bolest, suze, ljubomora; – stablo u cvetu: ljubakanje, sreća u ljubavi; – zelene: svađa, dosada, potištenost, spletke
ŠLJUKA – loviti je ili videti: bićeš tužan; – jesti: dobar znak za sve

ŠMINKATI SE – ne preteruj u samohvalisanju
ŠPIJUN ŠPIJUNAŽA – poveriće ti se odgovoran zadatak

ŠOFER – blizu si cilja
ŠTAKE – videti: nećeš moči bez tuđe pomoći; – ići na štakama: sve ti ide naopako; – slomiti ih ili odbaciti: zdravlje, dobri poslovi, izlaz iz nevolje
ŠTALA – prazna: prevara, krađa; – sa konjima: veselje, zabava, radost; – sa govedima: blagostanje, napredak u kući
ŠTAMPARIJA – blizu si velike počasti
ŠTAP – postapati se: bolest, sirotinja, suze
ŠTEDETI NOVAC – sveopšti uspeh

ŠTETU PRETRPETI – poslovni uspeh
ŠTIPATI NEKOGA – kleveta, ogovaranje, sumnjičenjeŠTUCANJE – sanjati da štucaš: neko će te poniziti
ŠUMA – zelena: sreća, dobro zdravlje – gola: poslovi će te pritisnuti – mračna: tuga, nesreća – da gori: žalost, gubitak – posečena: neuspeh – borova: veliko iznenađenje; – bukova: veliki dobitak

ŠUMAR – kloni se zauzetih žena, odnosno muškaraca; – nekome; poštovanje okoline
ŠUNKA –ako ste sanjali da ste jeli šunku san ukazuje da treba da sačuvate svoju energiju.Ako ste videli šunku u svom snu to pokazuje da imate neke emotivne probleme.