Erotski snovi

Posle erotskih snova budite se uzbuđeni, uznemireni, a mnogi i prestrašeni vatrenim fantazijama, pitajući se šta ih je uzrokovalo…

Da li vam se često događa da čak i kada ste potpuno zadovoljni ljubavnim životom, sanjate uzbudljive erotske snove sa poznanicima ili seksepilnim strancima, kao i scene poput onih iz porno filmova?

Posle erotskih snova budite se uzbuđeni, uznemireni, a mnogi i prestrašeni vatrenim fantazijama, pitajući se šta ih je uzrokovalo. Verovatno se pitate kakvu poruku vam šalje podsvest, da li to znači da u vašoj vezi ili braku nešto ne štima?

– Nema razloga za brigu, čak je poželjno da imate erotske snove – tvrdi doktorka Roberta Rosi sa Instituta za kliničku seksologiju u Rimu.

Po mišljenju lekara, bogat unutrašnji život, fantaziranje o uzbudljivim seksi doživljajima i “izleti” tokom sna, uvek su odraz zdrave seksualnosti. Erotske avanture u snovima mogu samo da obogate odnos sa partnerom. Osim toga, bolje je da “eksplodirate” u snu sa nekim ko vam nije partner, nego da o njemu maštate otvorenih očiju.