Sanjati stopala

Šta znači sanjati stopala

Na stopalima stojimo.Stopala nam pružaju oslonac i podupiru čitavo telo. Kakva su vam stopala? Da li su u dobrom stanju, spremna na naredni korak? U refleksologiji stopala otkrivaju veze uma i tela. Ako sanjate da vam neko masira stopala ili na neki drugi način manipuliše njima, to može da znači da biste mogli imati koristi od refleksologije ili pedikira.

“Ljubiti kome stope” ukazuje na preteranu odanost i poniznost, dok “lizati nekom tabane” znači pokoravati se, ulagivati se i dodvoravati. „Dati vatru tabanima” i „zapeti tabanima za ledinu” kaže se za onog ko beži glavom bez obzira. Nekom „potprašiti tabane” znači oterati ga, nagnati ga u bekstvo.

Pete se mogu povezati s nekom slabom tačkom na telu – Ahilovom petom. Veliki helenski junak Ahil bio je nepobediv. Mogao ga je ubiti samo direktan pogodak u jedino ranjivo mesto na telu – petu (za koju ga je majka držala kad ga je potapala u reku Stiks). Postoji i izraz „trn u peti” za neku veliku smetnju, pa ako sanjate da imate trn u peti, možda postoji nešto što vam nikako ne da mira.

ASOCIJACIJE za lakše tumačenje sna stopala
Da li vam zbog nekih problema iz budnog stanja gori pod tabanima ?
Jeste li prekoračili ovlašćenja, vreme ili ograničenje na bankovnom računu?

Sanovnik bosa stopala
Sanovnik prljava stopala
Sanjati svoja stopala