Šta znači sanjati prsten

Sanovnik online tumačenje sna prsten

Sanjati prsten predstavlja mir, spokoj, autoritet, ženu, dete ili posao, nagradu koja je proporcionalna vrednosti i veličini kamena na prstenu koji sanjamo.

Ako čovek ima trudnu ženu i sanja kako nosi zlatan prsten, to znači da će žena roditi dečaka.

Kraljevski prsten u snu predstavlja njegovo kraljevstvo. Ako se prsten koji steže u snu seče kleštima, to označava rušenje nečijeg autoriteta.

Bilo kakve gravure na prstenu u snu predstavljaju ciljeve snevača.

Ako u snu sa prstena otpadne kamen, to može predstavljati smrt deteta ili velike poslovne gubitke.

Sanjati polomljen prsten je predznak razvoda. Ako u snu nosite gvozdeni prsten, to znači da ćete na neki način profitirati, ali samo ako budete autoritativni. Nositi zlatni prsten u snu sa dragim kamenom znači da ćete lako doći do nekog materijalnog ili nematerijalnog dobra.

sanovnik vencanje

Ako je prsten sasvim običan, bez kamena, to znači da ćete se uskoro obavezati da završite neki projekat od kog na kraju nećete imati ništa. Sanjati prstenje od slonovače ili životinjskih rogova su predznak uspešne ljubavne veze.

Ako vidite nekog kako prstenom pečati dokument, to znači da ćete biti pozvani na važan sastanak, moguće politički.

Ako obično nosite srebrno prstenje i sanjate kako nudite nekome srebrni prsten na poklon, to znači da ćete uskoro primiti neku počast. Nositi prsten koji obično nose državnici znači da ćete uskoro biti nečim počastvovani ili možda dobiti neki viši čin ili poziciju u društvu, moguće i na osnovu zasluga vašeg oca.

Sanjati kako nalazite izgubljeni prsten znači da ćete dobiti novac iz inostranstva, možda ćete dobiti dete ili se uskoro venčati ako imate stalnog partnera.

Sanjati prsten na kom se kamen klima je predznak mogućeg otkaza na poslu. Ako u snu skidate prsten, to može doslovno značiti da ćete biti „skinuti“ sa funkcije ili otpušteni sa posla.

Ako žena sanja kako skida burmu, to može predskazivati smrt njenog muža ili nekog bliskog rođaka.

Sam prsten je simbol veza,  ali i nekog tereta i neželjene vezanosti za nekog ili nešto.

Ako sanjate kako ste izgubili prsten i ostao vam je samo kamen, to znači da ste se konačno oslobodili neke odgovornosti, ali su vam ostale lepe uspomene i možda i dobri prijatelji.

Muškarac koji u snu nosi zlatan prsten predstavlja nešto novo, inovacije, ali rezultati neće biti povoljni i desiće se neka izdaja i nevolje. Ako u snu nosite prsten koji vas steže, to znači da ćete se rešiti neke zlobne osobe koja se nalazi u vašem životu ili da ćete izbeći neku obavezu koja je nemoralna ili nelegalna.

Pozajmljena burma u snu predstavlja posedovanje nečega što neće potrajati.

Ako sanjate kako kupujete prsten na kom je nešto ugravirano, to znači da ćete uskoro dobiti ili kupiti nešto što ranije niste imali – kuću, kola, ili ćete se možda venčati ili dobiti dete.

Ako sanjate prstenje koje se prodaje na pijaci, to znači da  ćete imati priliku da povoljno kupite dobru nekretninu jer je tržište takvo, ili ćete otplatiti neki dug ili hipoteku.

Sanjati prsten sa brušenim dragim kamenom je predznak začeća deteta u roku od godinu dana. Ako niste u braku, ovo je onda predznak braka sa bogatom i poštenom osobom.

Sanjati zlatno prstenje je predznak da će žena izgubiti svoj imetak.

Ako sanjate da stavljate presten na mali prst, a zatim ga premeštate na domali prst, pa na srednji prst, to verovatno govori o vašem neverstvu. Ako sanjate da vam je prsten na drugom prstu svaki put kad pogledate, a vi ga ne pomerate, to govori o mogućnosti da vam je partner neveran.

Kada muškarac sanja kako prodaje prsten za malo novca ili u zamenu za malo hrane, to znači da će se rastati od žene, iako se međusobno poštuju, ili može značiti da će joj ponuditi dobar finansijski dogovor. Ako u snu dobije prsten sa dragim kamenom od svog sina, to predstavlja sinovljeve dobre vrline i čestitost.

San o kamenu na prstenu koji je napravljen od bezvrednog stakla govori o slabom autoriteta.

Sanjati prsten sa zelenim dragim kamenom znači da će se uskoro roditi inteligentno muško dete koje će postati poštovan i učen čovek.

Sanjati drveni prsten predstavlja lažljivu ženu.

Ako žena sanja kako joj neku u snu nudi prsten, to znači da će uskoro biti zaprošena, a ako udata žena sanja kako joj se nudi prsten, to je predznak da će uskoro roditi muško dete.

Ako se san o prstenu tumači u kontekstu novca, to onda predstavlja visok status u društvu i veliko poštovanje. Sanjati kako se dobija prsten na poklon znači da ćete uskoro čuti dobre vesti ili da ćete se venčati ako imate partnera.

Sanjati religioznog čoveka kako u snu okreće prsten tokom molitve, to predstavlja njegovu skromnost. Nositi prsten koji ima dva draga kamena sa dve strane prstena znači da će ona koji to sanja imati dva važna sastanka – u materijalnom i u duhovnom smislu. Nositi prsten sa rubinom predstavlja kraj lošeg finansijskog perioda i siromaštva.

Ako religiozna osoba sanja kako dobija srebrni prsten od Boga, to znači da će se na Sudnji dan spasti.

Ako dobija srebrni prsten od Božjeg glasnika, to je dar velike mudrosti.

Ako je prsten od zlata, gvožđa ili bakra, onda predstavlja negativne posledice nekih akcija, jer gvozdeni prsten predstavlja okove u paklu.

Smatra se da je bolje sanjati običnu vrpcu umesto velikog i masivnog pstena. Veliki prsten u snu može predstavljati i obmanu ili čak i pokušaj ubistva. Sa druge ruke, snovi o velikom prstenju mogu predstavljati i neke velike stvari ili nešto što će doneti veliku korist. Olovni prsten predstavlja slab autoritet.

San o tome kako ste nekome poslali prsten i on vam ga je vratio znači da ćete nekoga pitati za uslugu (verovatno člana porodice) i da će vam taj neko odbiti tu uslugu.

Sanjati kako vam neko na silu skida prsten sa ruke znači da ćete izgubiti svoj status ili ono što za vas lično predstavlja prsten.

Ako u snu izgubite prsten, to znači da ćete uskoro doživeti nešto vrlo neprijatno.

Povezana značenja:

 • Žuti prsten ili prsten od olova – muškarac će dobiti neke stvari male vrednosti
 • Prsten u različitim bojama – sanjati ovakav prsten govori o tome da imate nejasnu predstavu o tome ko ste i da sebi postavljate pitanja o svom identitetu. Zbunjeni ste u vezi svrhe svog života i svojih ciljeva
 • Pirsing za nos – sanjati pirsing za nos predstavlja nepravednu osobu i tiratina. Stavljati brnjicu životinji u snu znači novčani dobitak, ali može biti predznak pobede nad neprijateljem
 • Prsten – sanjati prsten znači da ste naučili kako da izbalansirate svoje emocije i ideale
 • Prsten – sanjati kako nosite psrtenje, ovo znači nove projekte u kojima ćete biti uspešni. Polomljen prsten je predznak svađa i nesreće u braku ili raskida ljubavne veze. Ako mlada devojka sanja kako dobija prsten, to znači da će prestati da brine o ponašanju svog partnera i da će joj se uskoro mnogo više posvetiti
 • Prsten – kao i krug, prsten je simbol večnosti i spiritualnog. Predstavlja totalitet i beskonačnost
 • Prsten – svima nama je potrebna neka vrsta kontinuiteta u života, nešto što nam dugoročno daje osećaj sigurnosti. Prsten ima tu simboliku jer je krug i ne prekida se. Ako sanjate kako nekom dajete prsten, to znači da pokušavate da se povežete sa nečim značajnim
 • Prsten – sanjati prsten obično znači neku vrstu veze. Burma predstavlja savez i obećanja. Prsten koji je pripadao porodici predstavlja stare tradicije i vrednosti. Verenički prsten predstavlja privremena obećanja i posvećenost. Velik prsten označava dugoročno obećanje.
 • Polirati prsten ili dragi kamen – sanjati nekoga kako polira prsten ili dragi kamen predstavlja nekog ko vređa ili povređuje ljude svojim rečima
 • Solomonov prsten (Dar od boga) – ako vladar ili bogataš sanja kako nosi Solomonov prsten, to znači da će njego autoritet, bogatstvo, zemlja, putovanja i njegovi ciljevi biti uspešni i da će samo napredovati.
 • Venčani prsten – ako sanjate burmu na svom prstu, to označava vašu posvećenost vezi u kojoj ste ili uspeh u nekom novom projektu. Takođe predstavlja odanost idealima, verovanjima i odgovornostima.
 • Burma – ako žena sanja burmu koja se sija, to je predznak da će joj brak biti bez briga i muž veran. Ako sanja da je burma polomljena ili da ju je izgubila, to je znak da će uskoro iskusiti veliku tugu zbog nečije smrti.
 • Domali prst (na kome se nosi burma) – savez, brak, obećanje; seksualnost; uspeh u društvu i dobar statust
 • Prsten – ljubavna veza u bliskoj budućnosti; dijamantski prstan – bogatstvo i sigurnost; održati obećanje; harmonija i balans; završetak nečega; radosne vesti