Sanjati komšiju ili kolegu

Šta znači sanjati komšiju, komšinicu, kolegu, koleginicu

U PONEKIM KULTURAMA SE KAŽE DA S KOMŠILUKOM treba biti na odstojanju. Drugim rečima, ako svi znaju dokle smeju da idu, imaće dobar odnos. Dobre komšije mogu vam pomoći da se osetite sigurno u kući i biće vam pomoć kad kola krenu niza stranu.

Sanjala sam da mi je neko došao na vrata i rekao mi kako ne bi trebalo da živim u kući u kojoj živim. Pretio mi je i ja sam se sklonila kod komšije u kuću.
Osoba koja mi je ispričala ovaj san sanjala ga je u vreme razvoda s mužem. On joj je pretio i rekao joj kako će morati da prodaju kuću ako se razvedu. Komšija joj je pružio podršku u to teško vreme, tako da san jasno odražava gde može da pobegne u slučaju nužde.

Rasprave s komšijama mogu da izazovu nemirne snove i ponekad nasilje i sukobe. Na primer, ako redovno sanjate kako vas komšija omalovažava ili da ste vi pasivni i ne tražite svoja prava, onda razmislite da li bi trebalo da nađete načina da se suočite s problemom – možda putem medijacije. Možete pokušati da postupite drugačije u snu, da probate šta bi bilo kad biste se oduprli napadima.

KOLEGA, KOLEGINICA
ako sanjate svoj posao i ljude s kojima radite, vaš san može biti rekapitulacija jednog vašeg uobičajenog dana. Međutim, ako se desi nešto neuobičajeno, potražite neko dublje značenje. Osoba koja je sanjala sledeći san našla se u neobičnoj situaciji, koja joj je bila zabavna:

To je bila neka mešavina Kamasutre, Radosti seksa i radnog sastanka ponedeljkom ujutro. Sve moje kolege bile su obučene u orijentalnu garderobu i spremne za prave orgije. Kraj je bio potpuna propast – čak i u snu, nisam mogla da se priključim zabavi jer su me lica ljudi podsetila da ne želim ni da ih pipnem.
Ova vrsta sna, u kom je kolega u nekoj seksualnoj ulozi sa sanjaocem, može da ukaže na seksualnu tenziju na poslu, da vas neko seksualno privlači Ili obratno. Međutim, takvi snovi mogu i da naglase granice sa kolegom koje postavljate između posla i zadovoljstva.

Radim u fabrici i odlazim kući tek u deset sati uveče. Kad legnem u krevet, u zavisnosti od toga kakvo sam veče imao na poslu, sanjam da i dalje radim. Verovatno mi je mozak hiperaktivan kad tako kasno radim. Ponekad se uspravim u krevetu )’ vidim kolege i koleginice s kojima radim, pa pomislim: „Jesam li ja u krevetu ili na poslu? Prosto ne znam gde sam.”
Takva zbunjenost može biti proizvod stresa. Svakako, rad u smenama narušava sistem sna i sanjanja. Ako imate ovakve snove, zabeležite kad se dešavaju tako da možete da ustanovite postoji li neki sistem u tome.
Sanjati kolege s posla