Sanovnik plakati,plač

Šta znači sanjati plač,plakati
San plakati označava oslobađanje od negativnih emocija koje su najverovatnije izazvane nečim u budnom stanju a ne događajima u samom snu. Vaš san je način da se povrati neka emocionalna ravnoteža i da bezbedno napustite svoje strahove i frustracije. U vašem svakodnevnom životu, imate tendenciju da ignorišete, ne ispoljavate ili potiskujete svoja osećanja. Ali u stanju sna, vaši odbrambeni mehanizmi više nisu na oprezu i time omogućavaju oslobađanje tih osećanja koja ste potisnuli u toku dana.

Čuti plač u snu, može biti projekcija sopstvenih osećanja na nekog drugog. Ako ne plačete u vašem budnom životu, onda vidite ili čujete da neko drugi plače,ovo može da bude malo lakši način da se nosite sa plačom nego da vi plačete.

Ako vas plač probudi to predstavlja neku potisnutu emocionalnu povredu ili prethodnu traumu koja dolazi na površinu. Više ne možete da suzbije te emocije.

Sanjati da niko ne čuje ili ne odgovara na vaše krike i plač predstavlja vašu bespomoćnost, teškoće i frustracije u pokušaju da komunicirate sa drugima. Vi smatrate da vaše reči u budnom životu ne dopiru do nikog i da vas niko ne razume.