Sanjati klozet, wc, nužnik

Sanovnik šta znači sanjati klozet, wc, nužnik

Nužnik je simbol otpada, i fizičkog i emotivnog. U praksi, međutim, san da idete u toalet može biti izazvan time što vam je bešika puna, pa san služi kao upozorenje da se probudite i ispraznite je.

Snovi u kojima se javljaju problemi s nužnicima – onima koji su preterano prljavi, zapušeni, ili onima koji nemaju vrata ili zidova – mogu da ukazu na to da sanjalac želi da se otarasi otpada na neki način, ali je u tome sprečen. Ovo zapušenje može se dovesti u vezu s ličnom nesposobnošču onog koji sanja da “izbaci sve iz sebe”, sva negativna i otrovna osećanja. Kad se to dogodi, zadržavanje negativnih, “otrovnih”, osečanja narušava zdravlje sanjaoca pa su snovi te vrste upozorenje onom koji sanja da mu je potrebno emotivno pročišćenje.

Sanjam kako moram u toalet da bih se oprala i presvukla prljav veš. Znala sam gde se u zgradi nalazi toalet, ali sad se sve promenilo…

Ovaj san verovatno prikazuje skriveni deo ličnosti žene koja ga je sanjala, za koji ona misli da je “prljav”. To je verovatno nešto čega se ona stidi, a ono što je uklanjalo “mrlje” s veša u prošlosti više ne deluje. Žena koja je ovo sanjala mora da pronađe nov način pročiščenja.

ASOCIJACIJE za lakše tumačenje sna

Ako vas neko posmatra dok ste u toaletu, koje taj neko? Možete li da napravite neku paralelu s time stoje ta osoba u nekom smislu nadmoćna u odnosu na vas?
Da li je vreme da napravite veliko čišćenje – da se oslobodite svega što vam više ne koristi?
Ugodni snovi o tome da koristite toalet predstavljaju zdrav način izražavanja i simboličko oslobađanje od zastarelih ili dovršenih stvari u životu.

Česti snovi
Sanjati javni toalet
Sanjati prljav toalet
Sanovnik čistiti WC