Sanjati vojnika, stražara, zatvorenika

Sanovnik – šta znači sanjati vojnika, stražara, zatvorenika

Sanovnik vojnik

Neke žene sanjaju da su vojnici upućeni u zone ratnih operacija. Jedna je sanjala da je izašla iz mračne borove šume i da joj je laknulo što je umakla neprijateljima. Onda je osetila mokru mrlju na grudima i znala je da je pogođena, mada se nije uplašila. Takav san verovatno se odnosi na situaciju iz koje je osoba koja ga sanja mislila da se izvukla, izašla na čistinu, ali ipak zna da je ranjiva. Ona i dalje vlada svojim osećanjima, ali i žudi za nečim.
Bila sam u svojoj kući. Atmosfera je bila veoma napeta. Ulice su bile puste. Sama sam i krijem se od vojnika. Upali su mi u kuću i pretvorili je u bojno polje. Potrčala sam u svoju sobu i pojavio se moj brat. Zaključao je vrata ne bi li ih zadržao, ali su oni bili prejaki. Otvorila sam prozor i iskočila – brat nije pošao za mnom – pa sam potrčala niz ulicu da se sakrijem.
Bojno polje može biti simbol zategnutih odnosa u kući. Da li trenutno vodite neki lični rat?

Sanovnik stražar

PRVA ASOCIJACIJA NA ČUVARE I STRAŽARE JESTE ZATVOR, mada postoji i telesna straža i čuvari u prodavnicama. Počasna vojna straža takođe može biti važan činilac sna.

Na nekoj mračnoj padini sam, a oko mene su zatvorski čuvari i razjareni psi, veliki kao medvedi. Neke žene mi kažu da mogu da pobegnem ako uzmem kamen zbog kog ću postati nevidljiva.
Žena koja je ovo sanjala zarobljena je u nekoj situaciji u svom domu; ona oseća da je u mraku, da ne zna šta je čeka. Uspela je u snu da pobegne i kad se probudila, osećala se kao da je prošla kroz pakao i preživela. To joj je dalo snažno osećanje samouverenosti da se nosi s problemima i istraje.
Ako postoji stražar u snu, razmislite o tome šta on čuva.
Da li je to blago, novac, tajna ili privatna zabava?
Šta to što on čuva predstavlja*vama u životu?
Stražari čuvaju ulaze i izlaze, pa ako vam se oni javljaju u snovima, to može da znači da osećate kako vam je pristup nečemu zaprečen. Ko vas zadržava? Da li sami sebe sprečavate da se krećete?

ASOCIJACIJE ZA TUMAČENJE SNA
Da li bi zbog nečega trebalo da se čuvate?
Možda bi trebalo da držite jezik za zubima ?

Sanovnik zatvorenik

Osećate li se kao zarobljeni u okolnostima u kojima se trenutno nalazite?
Biti zatvorenik znači biti zatočen, bez prava, moći i slobode. To zatvaranje može biti zakonito, kao posledica sudske presude, ali može biti i nezakonito, ako ste oteti radi iznuđivanja novca ili ako vas neko drži kao taoca. Sve te okolnosti treba uzeti u obzir prilikom analize sna zatvorenik, bilo da ste zatvorenik vi ili neko drugi.
Godinama sam sanjala oca. Stojim i čekam da se velika zatvorska kapija otvori, moj otac izlazi u redu s drugim ljudima i ja ih sve rešetom puškom.
Ponekad će vas sopstveno ponašanje u snu preneraziti, kao i osobu koja je sanjala ovaj san. Ona je potpuno zaprepašćena ovim snom jer je imala vrlo blizak odnos sa ocem. San se ponavljao sve dok njen otac nije umro od raka dve godine kasnije, posle mnogo muka. U snu ona je htela da pomogne ocu da se oslobodi zatvora u kojem ga je držala bolest, iako je to ubistvo iz milosrđa, takve misli su za sanjaoca na javi prestrašne.