Sanovnik – šta znači sanjati krokodila ili aligatora

Sanovnik krokodil

Sanjati krokodila ili aligatora predstavlja neki početak ili promene. Ovaj san često ukazuje i na neku opasnost.

Ako u snu niste ubili krokodila, onda ovaj san ima nepovoljno značenje, odnosno, predstavlja neku vrstu upozorenja.

Aligator ili krokodil u snu govore o vašoj intuiciji, duhovnim uvidima i koracima koje je potrebno da preduzmete na duhovnom planu, u vezi sa bliskom budućnošću. Zbog povezanosti sa religijom, sanjati krokodila može da predstavlja neke negativne stvari, a posebno opasnost koja će se uskoro pojaviti u vašem životu.

Možete sanjati:

  • Kako vidite krokodila.
  • Kako vas napada aligator.
  • Kako gledate aligatora u zoo vrtu.
  • Kako ste pripitomili aligatora.

Pozitivne promene su na pomolu ako se u snu niste uplašili krokodila.

sanovnik krokodil

Detaljnije tumačenje sna

Ovaj san govori o tome da je potrebno da uradite nešto vezano za svoje finansije i osigurate ih. Koliko god dobro da stojite sa novcem, izgleda da trenutno slabo zarađujete. U nekim starim sanovnicima, sanjati aligatora ili krokodila se tumačilo kao odraz vaših osećanja prema drugima. Aligator ili krokodil je blisko povezan sa dušom. U duhovnom smislu, krokodil u vodi predstavlja spajanje moći i inteligencije. Kada nas pogađa negativna energija koju šire teški ljudi ili situacije, snovi o aligatoru ili krokodilu su česti a najčešće ćete sanjati krokodila u vodi.

Savremena tumačenja:

Ako sanjate kako pokušavate da ubijete ili povredite aligatora, taj san je povezan sa vašom inteligencijom.

Sanjati kako pucate u aligatora predstavlja potrebu da svoj intelekt stavite na neku vrstu testa. Možda ćete biti iznenađeni rezultatima.

Ako sanjate kako plivate sa aligatorom, to znači da počinjete da sagledavate svoje osnovne emotivne, fizičke i materijalne potrebe.

Sanjati kako plivate sa više aligatora ili krokodila predstavlja neku novu nadu.

Kao i snovi o drugim reptilima, ovaj san može govoriti o ženskoj mudrosti, jakim emocijama, kao i o plodnosti.

Značenje krokodila u snu može biti simbol majčinstva.

Ako u snu ubijete aligatora, to znači da neku ljutnju držite u sebi. Ako je krokodil bio deformisan na bilo koji način ili crn, to znači da je potrebno da izrazite neke „muške“ osobine. Potrebno je dobro rasuđivanje kako biste napredovali u nekoj poslovnoj situaciji. Razmišljanje i planiranje vam je važno u životu i uskoro možete postati opsednuti traženjem odgovora na teška pitanja kako biste bolje razumeli neke duhovne poruke i olakšali sebi život.

Ako sanjate krokodila u zoo vrtu, zarobljenog, to znači da ćete razviti neke svoje osobine koje vas čine jedinstvenim. Vrlo je važno da se „napunite energijom“ u narednih nekoliko meseci i iskoritite tu energiju na pravi način.

U vama možda postoji sukob muškog i ženskog dela ličnosti, a jako je važno da održite ravnotežu između ta dva dela svoje ličnosti. Ovaj san se obično odnosi na vaša osećanja. Kako vreme prolazi, prepoznaćete šta je ovaj san trebalo da vam poruči i jako je važno da u narednom periodu više obratite pažnju na porodične vrednosti.

Nezavisnost vam je jako važna, a ovaj san pokazuje da je vreme da je povratite.Sanjati krokodila u džungli je predznak nekog novog početka. Ako ste sanjali da ste uspeli da obuzdate krokodila, to znači da ste postigli određen uticaj i moć.

Ako sanjate kako ste odlučili da ne napadnete aligatora, taj san je povezan sa vašom sposobnošću da se izvučete iz teških situacija. Postoji i negativnije tumačenje ovog sna – krokodil može predstavljati i neki neiskorišćeni potencijal. Razmislite da li možda imate problema sa kontrolom.

Ako sanjate krokodila u jezeru, a pejzaž u snu izgleda lepo, to znači da vam je život ispunjen ljubavlju. Možda je potrebno da više pažnje obratite na svoje društvene instinkte kako biste ispunili svoje želje. Glavni negativni potencijal ovog sna jeste napad, pa obratite pažnju na to ko bi mogao da vas „napadne“.

Sanjati kako vas je aligator ugrizao predstavlja potrebu da prestanete da se brinete oko nečega, jer će se stvari uskoro srediti. Neko u vašoj porodici ili neko od vaših prijatelja se ne ponaša kako treba. Možda je ova osoba zaista neprijatelj i pokušava da pronađe način da vas ubedi da vam je prijatelj.

Ovaj san može predstavljati oslobađanje Jungovske „senke“. To je mračna moć povezana sa neprijateljima i zaverama. Ta senka predstavlja mučenika, herojsku žrtvu i magičnu silu. Senka u nama je opasna. Da li ste u poslednje vreme imali neke loše misli? Da li se borite da izađete na kraj sa nekom situacijom?

I na kraju, važno je razmotriti i Frojdovsko tumačenje sna, jer je u tom kontekstu ovaj san upozorenje. Po Frojdu, koji se dosta bavio snovima, činjenice koje su nam sasvim očigledne pojavljuju se u snovima.

Pre svega, Frojd je ukazivao na povezanost svakog dela sna i detalja u životu snevača. Frojd je utvrdio da postoji jaka veza između sna i jave i da snovi nisu fenomen koji se javlja niotkuda i ne vodi nigde. Kada pričamo o ovom snu, on znači da se oko nečega mnogo brinete.

Većina naših snova je vrlo simbolična i ponekad ih smatramo besmislenim i apsurdnim. Univerzalnost ovih simbola ih čini vrlo jasnim ljudima koji umeju da tumače snove. Vrlo je važno da razmotrite i druge detalje u vašem snu. Šta se desilo? Nemojte se previše brinuti oko značenja ovog sna – to znači da bi trebalo da budete oprezniji zbog skrivenih opasnosti na javi.

Osećanja koja prate san o aligatoru ili krokodilu: strah, briga, zbunjenost, uznemirenost, iznenađenje, umor, slabost, užasnutost, anksioznost.