Sanovnik riba – šta znači sanjati ribu

Snovi o ribama su simbol naših osećanja u zavisnosti od toga koliko duboko je riba plivala u vodi – u toj meri potiskujemo svoja osećanja.

Sanjati ribu kako pliva, znači da vaše emocije pokušavaju ili da izbiju na površinu ili ih potiskujete još dublje, u zavisnosti od toga da li riba pliva ka dnu ili ka površini. Snovi o ribama koje plivaju obično predstavljaju uvid u našu podsvest, posebno ako sanjate ribu u okeanu. Ako uhvatite ribu, to znači da će nešto iz podsvesti isplivati na površinu.

Ako sanjate kako se plašite da će vas riba napasti, to znači da se plašite određene emocije i toga da će postati prejaka i da nećete moći da se izborite sa njom.

Sanjati mrtvu ribu, znači razočarenje i gubitak. Taj gubitak može biti povezan za gubitkom moći ili novca, idejom, nečim duhovnim ili neplodnošću. Pošto se ribe najčešće povezuju sa našom podsvešću, mrtva riba može biti simbol toga da je nešto staro „umrlo“ i da je sada stvoren prostor za nov rast i potencijal.

Smrt je važan simbol u snovima i može imati i pozitivna i negativna značenja. Vrlo je važno da odgonetnete da li je san govorio o nekom završetku ili novom početku i da li je predstavljao nešto pozitivno ili negativno. Preran završetak nečega može imati negativne posledice, a sa druge strane, „držanje“ za nešto previše dugo može sprečavati lični razvoj.

sanovnik riba

Narodni sanovnik riba

1. Ako sanjaš da hvataš sitnu ribu, očekuju te manji problemi.

2. Ako pripremate ribu čočekuju vas porodični problemi , dinamični događaji i promene u kući.

3. Ako sanjate živu ribu, čuvajte se prevare krađe i gubitka.

4. Ako ste pecali ribu, teško i sporo ćete postići uspeh.

5. Ako u snu vidite mnogo ribe u vodi to znači profit, ali ako pokušate da ih uhvatite rukama očekuju vas tuga i gubitci.

6. Ako sanjate da jedete ribu imaćete sreću.

7. Ako lovite ribe mrežom, imate velike planove ali ne očekujte uspeh.

8. Sanjati mrtvu ribu znači da bespotrebno brinete jer će svi problemi biti rešeni.

9. Sanjati sušenu ribu, imate loše prijatelje.

10. Sanjati veliku ribu znači da će vam se poboljšati finansijska situacija, a male ribe su znak troškova i bespotrebnih izdataka.

11. Hraniti ribe u snu znači sreću.

12. Plivati među ribama znači uspeh.

13. Ako sanjate akvarijumske ribice imaćete finansijske probleme i novo hladno prijateljstvo.

Sanjati da čistite ribu, znači da „čistite“ i svoje emocije i postajete iskreniji prema drugima po tom pitanju. Vezano za kuvanje i jedenje ribe, čišćenje ribe u snu znači da menjate način na koji izražavate svoje emocije tako da za druge ljude bude prihvatljiviji. Vrlo je verovatno da ono što osećate potpuno zadržavate za sebe i nikome ne govorite kako se osećate.

Snovi o kuvanju i jedenju uopšteno su znak duhovnog razvoja i „duševne hrane“. Ako sanjate kako kuvate ribu, to je znak da ste prevazišli određene emocije i preduzimate nove korake kako biste bolje razumeli sebe na emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. Kuvati ribu u snu ima slično značenje kao i jedenje ribe (pogledati značenje), samo što ste više fokusirani na proces pripreme i preduzimate nešto kako biste došli do novih infomacija, novih ideja i otkrovenja o tome ko ste zaista. Način na koji pripremate ribu je važan za tumačenje, jer daje uvid u to na koji način se odvija vaša unutrašnja transformacija.

Ako sanjate kako jedete ribu, to znači da sažaljevate nekog ko vam je nedavno poverio svoje poteškoće. Takođe, ovaj san može simbolički predstavljati vaša verovanja, vrednosti i životnu filozofiju. Sanjati kako jedete ribu znači da stvarate neka nova uverenja u životu.

Ako sanjate ikru (riblja jaja), to generalno predstavlja nove početke i potencijal jer se jaja obično povezuju sa tim. Sanjati ikru može predstavljati neku novu ideju ili nov pravac koji se javlja u vašoj podsvesni.

Ribe se takođe smatraju simbolom plodnosti, kao i ličnog razvoja. Ako u snu vidite ribu kako pliva, to može biti simbol začeća. Ljudi često podsvesno povezuju „sliku“ sperme sa ribom u okeanu. Dešava se da žene sanjaju jato riba u vreme kada zatrudne.

Igre reči sa ribama i pecanjem – česte su fraze koje se odnose na ribe i pecanje, pa pokušajte da ih povežete sa snom – „hladan kao riba“, „kao riba na suvom“; u zavisnosti od toga kakav je bio san, razmislite i o rečima „namamljen“ ili „upecan“. Sanjati ribe takođe može predstavljati „mutnu“ situaciju ili nešto nedostižno. Možda vam je san poručivao kako „ima mnogo ribe u moru“ ako trenutno imate probleme u vezi. Takođe, san se može odnositi na „lovljenje komplimenata“ i to ukazuje na potrebu za pažnjom i priznanjem.