Šta znači sanjati učitelja ili učenika

Učitelj, UČITELJI, NASTAVNICI, PROFESORI, INSTRUKTORI, PREDAVAČI I MENTORI javljaju se u snovima kad nam je potreban neko ko če nas usmeriti na pravi put. To mogu biti stvarne ličnosti koje smo sreli u školi ili na fakultetu, ili mogu biti simboli.

Tehnikom inkubacije snova možete dobiti savet od učitelja, mada morate biti strpljivi. Ne morate radi toga ići na neko posebno mesto kao što su to činili u staroj Grčkoj; to možete postići i u svojoj spavaćoj sobi. Pre nego što zaspite, zatražite pomoć zamišljajući neku situaciju koja za vas predstavlja izazov. Budite određeni u pogledu onoga što želite da saznate i zapišite pitanje u svoj dnevnik snova. Pribeležite san čim se probudite i videćete da će vam on doneti savet unutrašnjeg vodiča ili učitelja. To se i dalje naziva inkubacijo snova.

Ako ste sami učitelj, verovatno sanjate svoje učenike, kao i svoju školu ili fakultet. Na početku novog polugodišta ili semestra nije neobično imati košmarne snove jer se u tom trenutku pitate šta će vam to polugodište ili semestar doneti i da li ste možda izgubili sposobnost da predajete i učite druge:
Sanjam da je moj razred potpuno podivljao i da mi ama baš nikako ne polazi za rukom da ga obuzdam.

ASOCIJACIJE ZA TUMAČENJE SNA UČITELJ

Naučiti nekog pameti – spremate li se da nekog stavite na muke, da mu zagorčate život?
Učiti oca kako se prave deca-pokušavate li da kažete nekome ono što već zna ili nečemu podučite već iskusnog stručnjaka?

Sanovnik učenik

UČENIK PREDSTAVLJA ONOG koji uči, početnika, posvećenika, osobu koja tek treba da zakorači u život. Mnogo toga može se zaključiti na osnovu toga o kakvom učeniku je reć, šta uči i kakav odnos ima prema tome što uči. Učenici mogu da predstavljaju nekoga koga znate ili neku stranu vaše ličnosti koju treba da shvatite.

Jedan mladić je sanjao da trči ne sve strane ne znajući kuda ide i da ga sve vreme juri britanski fudbaler Jan Raš (engl. rush – žuriti, juriti). U tome je prepoznao svoju situaciju – na prvoj je godini studija i toliko jurca okolo da niti šta postiže niti ostvaruje svoje ciljeve. Potrebno je da uspori i prilagodi se osećaju tek stečene samostalnosti.
Posle jedne radionice namenjene studentima primetila sam da je česta tema njihovih snova romantični sastanak (što i ne iznenađuje mnogo).
Neko koga ne poznajem dolazi mi u san. Kad se probudim, ne sećam se njegovog lica, ali znam da je zgodan i da ima sve osobine moje idealne druge polovine.
Ovaj san je odraz želja sanjaoca koji žudi za emotivnom vezom i nalazi neku utehu i ohrabrenje u pozitivnom osecaju koji ovaj san budi.
Ako sanjate sebe kao učenika ili studenta, da li to ukazuje na vašu želju da učite i stičete nova zvanja? Da li bi vam to pomoglo u profesionalnoj karijeri? U tom slučaju, kako biste.mogli san da pretvorite u stvarnost?