Sanovnik koža – sanjati kožu

Sanovnik – Šta znači sanjati kožu

Koža štiti telo od spoljnih uticaja. Ako koža pukne ili na njoj postoji posekotina ili rana, to mesto je bolno i podložno infekcijama. Pre nego što zaraste, rana se mora očistiti. Da li ste možda povređeni na psihološkom planu? Da li vam je odbrambeni sistem pao?

Kad koža pukne, na tom mestu se pravi krasta, stoje deo procesa zarastanja rane. Ako u snu skidate krastu, to može značiti da sprečavate prirodni proces zarastanja rane, da ne želite da pustite da stvari teku svojim tokom. Kad koža zaraste, ponekad ostane ožiljak. Ako sanjate ožiljak, da li se to odnosi na neki znak na vašem telu ili je to podsetnik na emotivnu ranu?

Novo rodjenčetova košuljica je ostatak amnionskog omotača s kojim se neke bebe rađaju. U mnogim kulturama to se smatra velikom srećom i veruje se da štiti osobu od davljenja. Ako sanjate neki veo ili masku nalik membrani, da li se to odnosi na nedostatak vizije ili nedovoljnu jasnoču, ili vam nudi neki vid zaštite?

Pripadnici indijskog plemena Santala veruju da duša napušta telo u obliku guštera i da dodirivanje osušene kože guštera ili zmije štiti od bolesti.

ASOCIJACIJE za tumačenje sna koža
Iskočiti iz kože” znači mnogo se nervirati. Da li su vas neki nedavni događaj ili osoba mnogo iznervirali?
Ako nekom “derete kožu s leđa”, znači da mu oduzimate sve što ima. Da li ste nekome oduzeli sav imetak, ili je neko to učinio vama?

Sanjati kožu zmije
Sanjati svoju kožu
Sanovnik koža životinja
Sanovnik koža zmije
Sanovnik koža ljudska

>>> >>> Tumačenje simbola KOŽA po narodnom sanovniku