Šta znači sanjati zube-ispadanje zuba

Sanovnik zub,zubi
Šta znači
sanjati zube
ispadanje zuba

Snovi o zubima i ispadanju zuba spadaju u česte snove.Sanjar obično sanja da mu zubi ispadaju u ruke ili ispadaju jedan po jedan sa samo laganim dodirom.Ovakvi snovi nisu samo užasni i šokantni za osobu koja sanja,već često ostavljaju trajne slike sna.

Šta znači sanjati ispadanje zuba
Jedna teorija je da snovi o zubima odražavaju vaše strahove o vašem izgledu i kako vas drugi vide.Zubi poboljšavaju ukupnu sliku o atraktivnosti i igraju važnu ulogu u zavodjenju i flertovanju. Dakle, takvi snovi mogu da potiču od straha od odbacivanja, seksualne nemoći ili straha od starenja. U prilog ove tvrdnje,istraživanje čestih snova je pokazalo da žene u menopauzi izveštaju da imaju česte snove o zubima. Ovo ukazuje da je sanjati zube u vezi sa starenjem i / ili osećajem da je osoba neprivlačna i manje ženstvena. Zubi su važna karakteristika vaše privlačnosti i kako izgledate drugima.

Zubi se koriste da grizu,otkidaju,žvaću.U tom smislu, zubi simbolizuju moć. Aispadanje zuba u vašem snu može biti od osećaja bespomoćnosti. Da li vam nedostaje moć u nekoj sadašnjoj situaciji? Možda imate poteškoća sa izražavanjem sebe ili napredovanjem u životu. Osećate se frustrirano kada se vaš glas se ne čuje. Možda doživljavate osećanja inferiornosti i nedostatka samopouzdanja u nekim situacijama ili u nekim odnosima u vašem životu. Ovaj san može biti znak da treba da budete agresivniji i da verujete u važnost onoga što imate da kažete.Pokažite zube!!!

Prema nekim narodnim sanovnicima, se smatralo da sanjati da nemate zube, predstavlja neuhranjenos ili lošu ishranu.

Mnoge kulture, uključujući i hispansku i grčku kulturu, verovale su da kada sanjate o labavim, trulim,zubima koji ispadaju ili da vam nedostaje zub, onda to znači da je član porodice ili blizak prijatelj veoma bolestan, ili čak blizu smrti.

Po kineskom sanovniku, postoji izreka da će vam zubi ispasti ako ste nekog slagali.

Takođe ako sanjate ispadanje zuba, onda to simbolizuje novac. Ovo je zasnovano na staroj priči o zubu. Ako vam ispadne zub i ostavite ga pod jastuk, vila će vam doneti novac.

Frojd je ovaj san tumačio kao strah od kastracije a neki njegovi sledbenici kao strah od gubitka seksualne moći što ima mnogo veze i sa tumačenjem savremene psihoanalize.